Jeugd & opgroeien

U heeft als doel dat elk kind opgroeit in een gezin en naar school gaat, zonder dat dit ten koste gaat van andere gezinsleden en leerlingen. De oplossingen liggen vaak in de lokale demografie, infrastructuur, regelgeving of publieke voorzieningen. Wij helpen u graag de problematiek te analyseren en kostenefficiënte diensten te vinden voor de uitvoering van uw beleid.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Een veilige en stabiele woonomgeving voor jeugdigen met een verstandelijke beperking. Maatwerk en nabijheid op basis van de zwaarte van de beperking.

Soms hebben ouders of mantelzorgers van een kind (zowel 18 – als 18+) met een verstandelijke of ernstig meervoudige beperking even een adempauze nodig.

Met een passende leeromgeving kan een jeugdige meedoen op een school in zijn eigen omgeving bijvoorbeeld door het faciliteren van de leerkracht.

Voor jongeren die door een verstandelijke beperking en bijkomende lichamelijke beperkingen en ontwikkelingsstoornissen geen toegang hebben tot regulier of speciaal onderwijs.

Voor kinderen die door een verstandelijke beperking en bijkomende lichamelijke beperkingen en ontwikkelingsstoornissen geen toegang hebben tot regulier of speciaal onderwijs.

Een veilige plek voor LVG-jeugdigen in een opvoedcrisis of calamiteit. Kortdurende intensieve ondersteuning met verblijf.

LVG-jeugdigen volgen in het Multifunctioneel centrum een combinatie van dagbehandeling en onderwijs. De jongere heeft een beter toekomstperspectief.

Groepsbehandeling waarbij LVG-jeugdigen competenties op praktisch, sociaal en emotioneel gebied ontwikkelen. Van ouders de opvoedingsvaardigheden vergroten.

Het gezinshuis is een specialistische gezinssetting waar jeugdigen langere periode kunnen wonen. Opgroeien in een gezin heeft een positief effect op de ontwikkeling.

Een veilige en stabiele omgeving met extra/langdurige zorg voor LVG-jeugdigen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Er ontstaat ruimte om de situatie binnen het gezin te verbeteren.

Ondersteuningen

Sluit map

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.