Ontwikkelcentrum 12 tot 18 jaar

Voor jongeren die door een verstandelijke beperking en bijkomende lichamelijke beperkingen en ontwikkelingsstoornissen geen toegang hebben tot regulier of speciaal onderwijs.

Ontwikkeling voor iedereen

Het Onwikkelcentrum 12 tot 18 jaar is voor jongeren die geen toegang hebben tot regulier of speciaal onderwijs. Dit komt door een verstandelijke beperking en bijkomende lichamelijke beperkingen en ontwikkelingsstoornissen. Vanuit een multidisciplinaire behandeling zetten we een ontwikkelingsgericht klimaat neer dat is afgestemd op de vraag van de jongere.

Doelgroep

Jongeren van 12 tot 18 jaar met een verstandelijke beperking (deels ZZP VG 3, 4 en hoger). Veelal in combinatie met ontwikkelingsstoornissen. Ze zijn fysiek zeer kwetsbaar.

Resultaat

Uitbreiding van vaardigheden op het gebied van zelfredzaamheid. Jongere maakt meer deel uit van de wereld om zich heen.

Opmerking

Valt zowel onder de WLZ als de Jeugdwet. In geval van WLZ is een indicatie van het CIZ nodig. Mogelijk in combinatie met vervoer.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Ontwikkelcentra ook voor zeer jonge kinderen

  Tijdens de Week van het jonge kind (8 – 12 april) wordt aandacht gevraagd voor de zo belangrijke, eerste jaren van het kind (0 – 6 jaar). Wist u dat onze Ontwikkelcentra ook toegankelijk zijn voor zeer jonge kinderen? In principe 2 jaar, maar bij voldoende diagnostiek is eerder mogelijk.

  Lees verder
 2. Dagbehandeling op het Multifunctioneel Centrum

  Sommige jongeren met een licht verstandelijke beperking lopen vast in het (speciaal) voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld door hun beperking. Of door problemen bij hen thuis. Onze dagbehandeling op het Multifunctioneel Centrum helpt jongeren zich sociaal-emotioneel te ontwikkelen en voorkomt achteruitgang en uitval.

  Lees verder
 3. Ontwikkelcentra: van 2 tot 18 jaar

  Kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en bijkomende lichamelijke beperkingen of gedragsproblemen hebben een gestructureerde, veilige en stimulerende omgeving nodig, waar ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. In onze zes Ontwikkelcentra (OC’s) krijgen kinderen en jongeren behandeling op maat, bij voorkeur van jongs af aan.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.