Logeren

Soms hebben ouders of mantelzorgers van een kind (zowel 18 – als 18+) met een verstandelijke of ernstig meervoudige beperking even een adempauze nodig.

Uit logeren

De zorg en opvoeding van een kind of volwassene met een verstandelijke of ernstig meervoudige beperking is intensief. Van tijd tot tijd logeren in een logeerhuis geeft het gezin de nodige ruimte om op adem te komen. In de logeervoorziening krijgen kinderen en volwassenen de speciale zorg en ondersteuning die ze nodig hebben. Wij nemen de zorgtaak ook voor enkele uren of een dag over. Als mantelzorgers of ouders regelmatig ontlast worden, houden ze de zorg langer vol.

Doelgroep

Mantelzorgers of ouders van kinderen of volwassene met een (ernstig) verstandelijke en meervoudige beperking en/of die fysiek zeer kwetsbaar zijn.

Resultaat

Door respijtzorg zijn mantelzorgers of ouders duurzaam in staat om draagkracht te leveren voor de zorg van het kind of de volwassene.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Pameijer start MO opvang in Schiedam

  Op woensdag 7 juni opende de Schiedamse wethouder Patricia van Aaken de nieuwe MO locatie Westvest.

  Lees verder
 2. Help mee om bewegen voor kinderen mogelijk te maken!

  De Innowalk Pro is een crosstrainer voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking. Ontwikkelcentrum Cocon heeft het getest. De resultaten zijn zo goed, dat ze er zelf één willen aanschaffen. Steun dit doel met uw bijdrage!

  Lees verder
 3. Onderzoek onderstreept positief effect Buurtcirkel

  Deelnemers van een Buurtcirkel ervaren een netwerkuitbreiding en een verrijking van hun leven. Dit heeft een positieve invloed op hun emotioneel welbevinden en kan sociaal isolement tegengaan. Ook ontstaat er een vorm van ‘samenredzaamheid’: mensen helpen elkaar. Professionele ondersteuning blijft echter ook nodig. Dit concludeert onderzoeksbureau Risbo in ‘Netwerken in de buurt. Een onderzoek naar het nieuwe zorgconcept Buurtcirkel’.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.