Logeren

Soms hebben ouders of mantelzorgers van een kind (zowel 18 – als 18+) met een verstandelijke of ernstig meervoudige beperking even een adempauze nodig.

Voor wie

​Voor ouders/verzorgers die zorgen voor een jeudige of volwassene - VB en EMB. En die de zorg zo nu en dan willen overdragen aan een ander, om weer op adem te komen.

Ondersteuning

​Respijt betekent op adem kunnen komen. Soms heeft een gezin dit nodig, want de zorg voor iemand met een verstandelijke of ernstige meervoudige beperking kan intensief zijn. Daarom nemen we de zorg tijdelijk over. De jeugdige of de volwassene kan van tijd tot tijd logeren in een logeerhuis. Daar verblijft de logé in een veilige en huiselijke omgeving en krijgt hij dag en nacht de speciale zorg en ondersteuning die hij nodig heeft. Samen met de ouders/verzorgers stemmen we af wanneer en hoe vaak. Iemand kan minimaal 1 dag tot meerdere etmalen per maand bij ons logeren.

Resultaat

​De ouders/verzorgers worden even ontlast. Ze komen op adem en kunnen daarna de opvoeding en verzorging weer oppakken en langer volhouden.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Pameijer en Woonbron ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

  Op donderdag 4 mei 2023 hebben onze bestuurder Aimee Heijdenrijk en Woonbron-bestuurder Karin van Dreven, een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst.

  Lees verder
 2. Ontwikkelcentra ook voor zeer jonge kinderen

  Tijdens de Week van het jonge kind (8 – 12 april) wordt aandacht gevraagd voor de zo belangrijke, eerste jaren van het kind (0 – 6 jaar). Wist u dat onze Ontwikkelcentra ook toegankelijk zijn voor zeer jonge kinderen? In principe 2 jaar, maar bij voldoende diagnostiek is eerder mogelijk.

  Lees verder
 3. Dagbehandeling op het Multifunctioneel Centrum

  Sommige jongeren met een licht verstandelijke beperking lopen vast in het (speciaal) voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld door hun beperking. Of door problemen bij hen thuis. Onze dagbehandeling op het Multifunctioneel Centrum helpt jongeren zich sociaal-emotioneel te ontwikkelen en voorkomt achteruitgang en uitval.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.