Ondersteuning op school

Met een passende leeromgeving kan een jeugdige meedoen op een school in zijn eigen omgeving bijvoorbeeld door het faciliteren van de leerkracht.

Passende leeromgeving

Ondersteuning op school betekent een passende leeromgeving maken op de eigen school van de jeugdige met een beperking. Door het toevoegen van pedagogisch handelen en gedragsregulering aan het onderwijs. Maar ook door het faciliteren van de leerkracht op kennis, materiaal en coaching.

Doelgroep

Jeugdigen van 4 tot 18 jaar met een verstandelijke beperking (deels ZZP VG 3,4 en hoger) en/ of gedragsproblemen, waardoor er sprake is van dreigend uitval uit onderwijs.

Resultaat

De jeugdige doet mee in een klas, op een school in zijn eigen omgeving. Voorkomen van uitval uit onderwijs.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Feestelijke opening van nieuwe gymzaal OC Metronoom

    Dinsdag 25 april opende ontwikkelcentrum Metronoom officieel hun nieuwe gymzaal met beweeg- en ontdekhoek. Deze speciale gymzaal is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van stichting DaDa.

    Lees verder
  2. Ontwikkelcentra ook voor zeer jonge kinderen

    Tijdens de Week van het jonge kind (8 – 12 april) wordt aandacht gevraagd voor de zo belangrijke, eerste jaren van het kind (0 – 6 jaar). Wist u dat onze Ontwikkelcentra ook toegankelijk zijn voor zeer jonge kinderen? In principe 2 jaar, maar bij voldoende diagnostiek is eerder mogelijk.

    Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.