Ondersteuning op school

Met een passende leeromgeving kan een jeugdige meedoen op een school in zijn eigen omgeving bijvoorbeeld door het faciliteren van de leerkracht.

Passende leeromgeving

Ondersteuning op school betekent een passende leeromgeving maken op de eigen school van de jeugdige met een beperking. Door het toevoegen van pedagogisch handelen en gedragsregulering aan het onderwijs. Maar ook door het faciliteren van de leerkracht op kennis, materiaal en coaching.

Doelgroep

Jeugdigen van 4 tot 18 jaar met een verstandelijke beperking (deels ZZP VG 3,4 en hoger) en/ of gedragsproblemen, waardoor er sprake is van dreigend uitval uit onderwijs.

Resultaat

De jeugdige doet mee in een klas, op een school in zijn eigen omgeving. Voorkomen van uitval uit onderwijs.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Ontwikkelcentra ook voor zeer jonge kinderen

  Tijdens de Week van het jonge kind (8 – 12 april) wordt aandacht gevraagd voor de zo belangrijke, eerste jaren van het kind (0 – 6 jaar). Wist u dat onze Ontwikkelcentra ook toegankelijk zijn voor zeer jonge kinderen? In principe 2 jaar, maar bij voldoende diagnostiek is eerder mogelijk.

  Lees verder
 2. Dagbehandeling op het Multifunctioneel Centrum

  Sommige jongeren met een licht verstandelijke beperking lopen vast in het (speciaal) voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld door hun beperking. Of door problemen bij hen thuis. Onze dagbehandeling op het Multifunctioneel Centrum helpt jongeren zich sociaal-emotioneel te ontwikkelen en voorkomt achteruitgang en uitval.

  Lees verder
 3. Ontwikkelcentra: van 2 tot 18 jaar

  Kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en bijkomende lichamelijke beperkingen of gedragsproblemen hebben een gestructureerde, veilige en stimulerende omgeving nodig, waar ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. In onze zes Ontwikkelcentra (OC’s) krijgen kinderen en jongeren behandeling op maat, bij voorkeur van jongs af aan.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.