Multifunctioneel centrum

LVG-jeugdigen volgen in het Multifunctioneel centrum een combinatie van dagbehandeling en onderwijs. De jongere heeft een beter toekomstperspectief.

Voor wie

​Voor jeugdigen van 12-18 jaar - LVB - die (al langere tijd) niet meer naar school gaan. Vaak hebben ze een beperkt sociaal aanpassingsvermogen, leerproblemen, psychiatrische en/of gedragsproblemen. Bovendien spelen er regelmatig problemen in het gezin en in de gehele sociale context.

Ondersteuning

​Op het Multifunctioneel centrum krijgen jeugdigen 5 dagen per week onderwijs en dagbehandeling volgens een vastgesteld rooster. In het rooster staan lesuren (verzorgd door Yulius) en dagbehandelingsuren (verzorgd door Pameijer). Afhankelijk van de leeftijd lopen jeugdigen ook een paar dagen per week een interne of externe stage. Een gezinsondersteuner begeleidt de ouders/verzorgers. Na het Multifunctioneel centrum stroomt de jeugdige uit naar het onderwijs of de arbeidsmarkt.

Resultaat

​Jeugdigen kunnen weer een plek binnen het onderwijs of de (begeleide) arbeidsmarkt krijgen. Ernstige ontwikkelings- en/of opvoedingsproblemen zijn verminderd of verdwenen.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Feestelijke opening van nieuwe gymzaal OC Metronoom

    Dinsdag 25 april opende ontwikkelcentrum Metronoom officieel hun nieuwe gymzaal met beweeg- en ontdekhoek. Deze speciale gymzaal is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van stichting DaDa.

    Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.