Multifunctioneel centrum

LVG-jeugdigen volgen in het Multifunctioneel centrum een combinatie van dagbehandeling en onderwijs. De jongere heeft een beter toekomstperspectief.

Voor wie

​Voor jeugdigen van 12-18 jaar - LVB - die (al langere tijd) niet meer naar school gaan. Vaak hebben ze een beperkt sociaal aanpassingsvermogen, leerproblemen, psychiatrische en/of gedragsproblemen. Bovendien spelen er regelmatig problemen in het gezin en in de gehele sociale context.

Ondersteuning

​Op het Multifunctioneel centrum krijgen jeugdigen 5 dagen per week onderwijs en dagbehandeling volgens een vastgesteld rooster. In het rooster staan lesuren (verzorgd door Yulius) en dagbehandelingsuren (verzorgd door Pameijer). Afhankelijk van de leeftijd lopen jeugdigen ook een paar dagen per week een interne of externe stage. Een gezinsondersteuner begeleidt de ouders/verzorgers. Na het Multifunctioneel centrum stroomt de jeugdige uit naar het onderwijs of de arbeidsmarkt.

Resultaat

​Jeugdigen kunnen weer een plek binnen het onderwijs of de (begeleide) arbeidsmarkt krijgen. Ernstige ontwikkelings- en/of opvoedingsproblemen zijn verminderd of verdwenen.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Ontwikkelcentra ook voor zeer jonge kinderen

  Tijdens de Week van het jonge kind (8 – 12 april) wordt aandacht gevraagd voor de zo belangrijke, eerste jaren van het kind (0 – 6 jaar). Wist u dat onze Ontwikkelcentra ook toegankelijk zijn voor zeer jonge kinderen? In principe 2 jaar, maar bij voldoende diagnostiek is eerder mogelijk.

  Lees verder
 2. Dagbehandeling op het Multifunctioneel Centrum

  Sommige jongeren met een licht verstandelijke beperking lopen vast in het (speciaal) voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld door hun beperking. Of door problemen bij hen thuis. Onze dagbehandeling op het Multifunctioneel Centrum helpt jongeren zich sociaal-emotioneel te ontwikkelen en voorkomt achteruitgang en uitval.

  Lees verder
 3. Ontwikkelcentra: van 2 tot 18 jaar

  Kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en bijkomende lichamelijke beperkingen of gedragsproblemen hebben een gestructureerde, veilige en stimulerende omgeving nodig, waar ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. In onze zes Ontwikkelcentra (OC’s) krijgen kinderen en jongeren behandeling op maat, bij voorkeur van jongs af aan.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.