Multifunctioneel centrum

LVG-jeugdigen volgen in het Multifunctioneel centrum een combinatie van dagbehandeling en onderwijs. De jongere heeft een beter toekomstperspectief.

Dagbehandeling en onderwijs

Jongeren met een licht verstandelijke beperking volgen in het Multifunctioneel centrum een combinatie van dagbehandeling en onderwijs. Bij kind, ouders en/of gezin en omgeving is er altijd sprake van een beperkt sociaal aanpassingsvermogen en veelal bijkomende problematiek. Het Multifunctioneel centrum is een samenwerking tussen Pameijer en Yulius.

Doelgroep

Jongeren van 12 tot 18 jaar met een licht verstandelijke beperking, beperkingen in het sociaal aanpassingsvermogen en veelal bijkomende (gedrags- en/of psychiatrische) problemen. Er is altijd sprake van problemen met onderwijs.

Resultaat

De jongere ontwikkelt competenties op praktisch, sociaal en emotioneel gebied en volgt een onderwijsprogramma. Probleemgedrag neemt af. De opvoedingsvaardigheden van de ouders zijn vergroot, zij ervaren minder opvoedingsstress. De jongere heeft een beter toekomstperspectief (onderwijs, arbeidsmarkt).

Opmerking

Mogelijk in combinatie met vervoer.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Help mee om bewegen voor kinderen mogelijk te maken!

  De Innowalk Pro is een crosstrainer voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking. Ontwikkelcentrum Cocon heeft het getest. De resultaten zijn zo goed, dat ze er zelf één willen aanschaffen. Steun dit doel met uw bijdrage!

  Lees verder
 2. Nieuwe bus voor Pameijer

  Op donderdag 16 maart 2016 ontving Pameijer van het bedrijf Fm Portal® Schoon de sleutels van een nieuwe personenbus. De bus wordt ingezet voor extra vervoer van kinderen die in Ontwikkelcentra ondersteuning krijgen. René Koenen, directeur Fm Portal®, overhandigde symbolisch de sleutels aan Arnold van Doorn, bestuurder Pameijer.

  Lees verder
 3. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

  In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en persoonlijk advies bij schulden- of andere problematiek.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.