Samen met Thuis

Een veilige en stabiele omgeving met extra/langdurige zorg voor LVG-jeugdigen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Er ontstaat ruimte om de situatie binnen het gezin te verbeteren.

Voor wie

​Voor gezinnen met jeugdigen van 6-18 jaar - LVB. De jeugdigen hebben vaak een beperkt sociaal aanpassingsvermogen en psychiatrische en/of gedragsproblemen. De ouders/verzorgers hebben (ernstige) problemen en/of beperkte vaardigheden qua opvoeding en de woonsituatie is zorgelijk of onveilig. Samen hebben ze een adempauze nodig hebben, omdat er ernstige problemen zijn in de opvoeding, ontwikkeling en ouder-kindrelatie.

Ondersteuning

​Samen met Thuis is een combinatie van ambulante ondersteuning aan de jeugdige en zijn ouders/verzorgers thuis en behandeling in een woongroep. De hulpverlening is intensief en stemmen we samen met de ouders/verzorgers af. De jeugdige verblijft enkele dagen in de week op een kleinschalige woongroep en is daarnaast ook thuis of wordt binnen zijn netwerk opgevangen. Het gezin krijgt ook ondersteuning. De jeugdige leert competenties op praktisch, sociaal en emotioneel gebied. Ouders/verzorgers versterken hun opvoedvaardigheden en worden ondersteund om de gezinssituatie weer veilig te maken.

Resultaat

​De jeugdige woont na 1,5 jaar weer veilig thuis waar hij of zij zich positief kan ontwikkelen. Er is weer balans tussen wat hij of zij nodig heeft en de opvoedvaardigheden van de ouders/verzorgers.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Feestelijke opening van nieuwe gymzaal OC Metronoom

    Dinsdag 25 april opende ontwikkelcentrum Metronoom officieel hun nieuwe gymzaal met beweeg- en ontdekhoek. Deze speciale gymzaal is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van stichting DaDa.

    Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.