Gezinshuis

Het gezinshuis is een specialistische gezinssetting waar jeugdigen langere periode kunnen wonen. Opgroeien in een gezin heeft een positief effect op de ontwikkeling.

Voor wie

​Voor jeugdigen van 4-18 jaar - (L)VB. Vaak hebben ze een beperkt sociaal aanpassingsvermogen en psychiatrische en/of gedragsproblemen. Ze kunnen niet thuis wonen. De ouders/verzorgers hebben (ernstige) problemen en/of beperkte vaardigheden qua opvoeding en de woonsituatie is zorgelijk of onveilig.

Ondersteuning

​Een gezinshuis is een veilige en stabiele omgeving met veel continuïteit. Er zijn vaste opvoeders (gezinshuisouders) die zorgen voor een specifiek opvoedklimaat dat ontwikkeling van de jeugdige mogelijk maakt en waardoor gedragsproblematiek kan afnemen. De focus ligt op iemands mogelijkheden en talenten. Jeugdigen kunnen voor langere tijd in een gezinshuis wonen, afhankelijk van hun persoonlijke situatie. Iedereen heeft zijn eigen kamer.

Resultaat

​De jeugdige groeit op in een gezin. Dit heeft een positief effect op iemands ontwikkeling, vaardigheden en het vermogen om deel uit te maken van een netwerk.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Ontwikkelcentra ook voor zeer jonge kinderen

  Tijdens de Week van het jonge kind (8 – 12 april) wordt aandacht gevraagd voor de zo belangrijke, eerste jaren van het kind (0 – 6 jaar). Wist u dat onze Ontwikkelcentra ook toegankelijk zijn voor zeer jonge kinderen? In principe 2 jaar, maar bij voldoende diagnostiek is eerder mogelijk.

  Lees verder
 2. Dagbehandeling op het Multifunctioneel Centrum

  Sommige jongeren met een licht verstandelijke beperking lopen vast in het (speciaal) voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld door hun beperking. Of door problemen bij hen thuis. Onze dagbehandeling op het Multifunctioneel Centrum helpt jongeren zich sociaal-emotioneel te ontwikkelen en voorkomt achteruitgang en uitval.

  Lees verder
 3. Ontwikkelcentra: van 2 tot 18 jaar

  Kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en bijkomende lichamelijke beperkingen of gedragsproblemen hebben een gestructureerde, veilige en stimulerende omgeving nodig, waar ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. In onze zes Ontwikkelcentra (OC’s) krijgen kinderen en jongeren behandeling op maat, bij voorkeur van jongs af aan.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.