Gezinshuis

Het gezinshuis is een specialistische gezinssetting waar jeugdigen langere periode kunnen wonen. Opgroeien in een gezin heeft een positief effect op de ontwikkeling.

Langere periode

Het gezinshuis is een specialistische gezinssetting waar jeugdigen langere periode kunnen wonen. Deze jeugdigen kenmerken zich door een licht verstandelijke beperking en een beperkt sociaal aanpassingsvermogen.

Doelgroep

Kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar met een licht verstandelijke beperking en een beperking in het sociaal aanpassingsvermogen in een onveilige multiprobleem gezinssituatie. Instroom tot 16 jaar.

Resultaat

De jeugdige groeit in een gezin op. Dit heeft een positief effect op de persoonlijkheidsontwikkeling, de vaardigheden en het deel zijn van een netwerk. Bij volwassenheid van de jongere volwassen uitstromen naar een zo zelfstandig mogelijke vervolgplek zonder behandeling.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Help mee om bewegen voor kinderen mogelijk te maken!

  De Innowalk Pro is een crosstrainer voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking. Ontwikkelcentrum Cocon heeft het getest. De resultaten zijn zo goed, dat ze er zelf één willen aanschaffen. Steun dit doel met uw bijdrage!

  Lees verder
 2. Nieuwe bus voor Pameijer

  Op donderdag 16 maart 2016 ontving Pameijer van het bedrijf Fm Portal® Schoon de sleutels van een nieuwe personenbus. De bus wordt ingezet voor extra vervoer van kinderen die in Ontwikkelcentra ondersteuning krijgen. René Koenen, directeur Fm Portal®, overhandigde symbolisch de sleutels aan Arnold van Doorn, bestuurder Pameijer.

  Lees verder
 3. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

  In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en persoonlijk advies bij schulden- of andere problematiek.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.