Gezinshuis

Het gezinshuis is een specialistische gezinssetting waar jeugdigen langere periode kunnen wonen. Opgroeien in een gezin heeft een positief effect op de ontwikkeling.

Voor wie

​Voor jeugdigen van 4-18 jaar - (L)VB. Vaak hebben ze een beperkt sociaal aanpassingsvermogen en psychiatrische en/of gedragsproblemen. Ze kunnen niet thuis wonen. De ouders/verzorgers hebben (ernstige) problemen en/of beperkte vaardigheden qua opvoeding en de woonsituatie is zorgelijk of onveilig.

Ondersteuning

​Een gezinshuis is een veilige en stabiele omgeving met veel continuïteit. Er zijn vaste opvoeders (gezinshuisouders) die zorgen voor een specifiek opvoedklimaat dat ontwikkeling van de jeugdige mogelijk maakt en waardoor gedragsproblematiek kan afnemen. De focus ligt op iemands mogelijkheden en talenten. Jeugdigen kunnen voor langere tijd in een gezinshuis wonen, afhankelijk van hun persoonlijke situatie. Iedereen heeft zijn eigen kamer.

Resultaat

​De jeugdige groeit op in een gezin. Dit heeft een positief effect op iemands ontwikkeling, vaardigheden en het vermogen om deel uit te maken van een netwerk.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Feestelijke opening van nieuwe gymzaal OC Metronoom

    Dinsdag 25 april opende ontwikkelcentrum Metronoom officieel hun nieuwe gymzaal met beweeg- en ontdekhoek. Deze speciale gymzaal is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van stichting DaDa.

    Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.