Kleinschalige woonvorm

Een veilige en stabiele woonomgeving voor jeugdigen met een verstandelijke beperking. Maatwerk en nabijheid op basis van de zwaarte van de beperking.

Veilige en stabiele omgeving

De kleinschalige woonvorm kenmerkt zich door een veilige en stabiele omgeving, een vast team van woonbegeleiders en continuïteit. Samen met ouders werken we aan de ontwikkeling van de jeugdige. In een langdurige (groeps)leefomgeving. De woonvorm gaat uit van maatwerk en nabijheid op basis van de zwaarte van de beperking en de urgentie van de problematiek.

Doelgroep

De jeugdigen hebben een verstandelijke beperking (deels ZZP VG 3, 4 en hoger) en zijn fysiek zeer kwetsbaar. Veelal in combinatie met ontwikkelingsstoornissen.

Resultaat

De jeugdige groeit op in een veilige en stabiele omgeving en keert waar mogelijk terug naar het eigen gezin. De jeugdige woont met intensieve ondersteuning en toezicht. Het doel is stabilisatie, het voorkomen van verslechtering en verdere ontwikkeling van de jeugdige.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Ontwikkelcentra ook voor zeer jonge kinderen

  Tijdens de Week van het jonge kind (8 – 12 april) wordt aandacht gevraagd voor de zo belangrijke, eerste jaren van het kind (0 – 6 jaar). Wist u dat onze Ontwikkelcentra ook toegankelijk zijn voor zeer jonge kinderen? In principe 2 jaar, maar bij voldoende diagnostiek is eerder mogelijk.

  Lees verder
 2. Vier trends die de GGZ veranderen

  Wat is de best mogelijke leefomgeving voor ggz-cliënten? Dat was de vraag van Stichting de nieuwe draai bij de start van een campagne in 2018. Wat blijkt? Sociale infrastructuur is essentieel. Ons ondersteuningsconcept Buurtcirkel, winnaar van deze prijsvraag, sluit aan bij vier trends die ten grondslag liggen aan veranderingen in de GGZ.

  Lees verder
 3. Dagbehandeling op het Multifunctioneel Centrum

  Sommige jongeren met een licht verstandelijke beperking lopen vast in het (speciaal) voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld door hun beperking. Of door problemen bij hen thuis. Onze dagbehandeling op het Multifunctioneel Centrum helpt jongeren zich sociaal-emotioneel te ontwikkelen en voorkomt achteruitgang en uitval.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.