Kleinschalige woonvorm

Een veilige en stabiele woonomgeving voor jeugdigen met een verstandelijke beperking. Maatwerk en nabijheid op basis van de zwaarte van de beperking.

Veilige en stabiele omgeving

De kleinschalige woonvorm kenmerkt zich door een veilige en stabiele omgeving, een vast team van woonbegeleiders en continuïteit. Samen met ouders werken we aan de ontwikkeling van de jeugdige. In een langdurige (groeps)leefomgeving. De woonvorm gaat uit van maatwerk en nabijheid op basis van de zwaarte van de beperking en de urgentie van de problematiek.

Doelgroep

De jeugdigen hebben een verstandelijke beperking (deels ZZP VG 3, 4 en hoger) en zijn fysiek zeer kwetsbaar. Veelal in combinatie met ontwikkelingsstoornissen.

Resultaat

De jeugdige groeit op in een veilige en stabiele omgeving en keert waar mogelijk terug naar het eigen gezin. De jeugdige woont met intensieve ondersteuning en toezicht. Het doel is stabilisatie, het voorkomen van verslechtering en verdere ontwikkeling van de jeugdige.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Pameijer start MO opvang in Schiedam

  Op woensdag 7 juni opende de Schiedamse wethouder Patricia van Aaken de nieuwe MO locatie Westvest.

  Lees verder
 2. Help mee om bewegen voor kinderen mogelijk te maken!

  De Innowalk Pro is een crosstrainer voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking. Ontwikkelcentrum Cocon heeft het getest. De resultaten zijn zo goed, dat ze er zelf één willen aanschaffen. Steun dit doel met uw bijdrage!

  Lees verder
 3. Onderzoek onderstreept positief effect Buurtcirkel

  Deelnemers van een Buurtcirkel ervaren een netwerkuitbreiding en een verrijking van hun leven. Dit heeft een positieve invloed op hun emotioneel welbevinden en kan sociaal isolement tegengaan. Ook ontstaat er een vorm van ‘samenredzaamheid’: mensen helpen elkaar. Professionele ondersteuning blijft echter ook nodig. Dit concludeert onderzoeksbureau Risbo in ‘Netwerken in de buurt. Een onderzoek naar het nieuwe zorgconcept Buurtcirkel’.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.