Crisisopvang

Een veilige plek voor LVG-jeugdigen in een opvoedcrisis of calamiteit. Kortdurende intensieve ondersteuning met verblijf.

Voor wie

​Voor jeugdigen van 6-18 jaar - LVB - die zich in in een opvoedcrisis of calamiteit bevinden.

Ondersteuning

​Jeugdigen kunnen maximaal 4 weken bij de Crisisopvang verblijven. Het doel is de crisissituatie opheffen en rust en veiligheid creëren. Na de eerste nacht voert een pedagogisch medewerker gesprekken met de ouders/verzorgers en het netwerk, zodat de jeugdige zo snel mogelijk naar huis terug kan of ergens anders in het eigen netwerk geplaatst kan worden. De hulpverlening is intensief en geven we samen met de betrokkenen vorm. We kijken naar de krachten en talenten van de jeugdige en bieden ondersteuning die hem sterker kan maken. Tijdens de crisisopvang blijft de jeugdige naar zijn school, werk of dagbesteding gaan.

Resultaat

​Veiligheid en stabiliteit voor de jeugdige en een zo snel mogelijk herstel van de veiligheid in de thuissituatie, zodat hij weer naar huis kan.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Dagbehandeling op het Multifunctioneel Centrum

  Sommige jongeren met een licht verstandelijke beperking lopen vast in het (speciaal) voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld door hun beperking. Of door problemen bij hen thuis. Onze dagbehandeling op het Multifunctioneel Centrum helpt jongeren zich sociaal-emotioneel te ontwikkelen en voorkomt achteruitgang en uitval.

  Lees verder
 2. Behandeling in open locaties mogelijk door aandacht voor veiligheid

  Kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking zijn extra kwetsbaar voor de (negatieve) prikkels die de moderne samenleving biedt. Wij ondersteunen LVB jeugdigen om zoveel mogelijk mee te doen in de samenleving. Veiligheid staat hierbij voorop. Dit kan ook in open behandellocaties.

  Lees verder
 3. Pilot integrale ondersteuning overgang 18- en 18+

  Sinds kort doen we ervaring op met integrale ondersteuning aan jongvolwassenen met een (licht) verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Met als doel: een veilige overgang naar volwassenheid en een zo goed mogelijk toekomstperspectief.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.