Ontwikkelcentrum 2,5 tot 12 jaar

Voor kinderen die door een verstandelijke beperking en bijkomende lichamelijke beperkingen en ontwikkelingsstoornissen geen toegang hebben tot regulier of speciaal onderwijs.

Ontwikkeling voor iedereen

Het Onwikkelcentrum 2,5 tot 12 jaar is voor kinderen die geen toegang hebben tot regulier of speciaal onderwijs. Dit komt door een verstandelijke beperking en bijkomende lichamelijke beperkingen en ontwikkelingsstoornissen. Vanuit een multidisciplinaire behandeling zetten we een ontwikkelingsgericht klimaat neer dat is afgestemd op de vraag van het kind.

Doelgroep

Kinderen van 2,5 tot 12 jaar met een verstandelijke beperking (deels ZZP VG 3, 4 en hoger). Veelal in combinatie met ontwikkelingsstoornissen. Ze zijn fysiek zeer kwetsbaar.

Resultaat

Uitbreiding van vaardigheden op het gebied van zelfredzaamheid. Jeugdige maakt meer deel uit van de wereld om zich heen.

Opmerking

Valt zowel onder de WLZ als de Jeugdwet. In geval van WLZ is een indicatie van het CIZ nodig.  Mogelijk in combinatie met vervoer.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Help mee om bewegen voor kinderen mogelijk te maken!

  De Innowalk Pro is een crosstrainer voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking. Ontwikkelcentrum Cocon heeft het getest. De resultaten zijn zo goed, dat ze er zelf één willen aanschaffen. Steun dit doel met uw bijdrage!

  Lees verder
 2. Nieuwe bus voor Pameijer

  Op donderdag 16 maart 2016 ontving Pameijer van het bedrijf Fm Portal® Schoon de sleutels van een nieuwe personenbus. De bus wordt ingezet voor extra vervoer van kinderen die in Ontwikkelcentra ondersteuning krijgen. René Koenen, directeur Fm Portal®, overhandigde symbolisch de sleutels aan Arnold van Doorn, bestuurder Pameijer.

  Lees verder
 3. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

  In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en persoonlijk advies bij schulden- of andere problematiek.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.