Pameijer: Samen Vindingrijk

Bij Pameijer doen we veel: we ondersteunen kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen bij bijvoorbeeld opgroeien, wonen en werken. Maar hoe leg je in twee woorden uit wat ons kenmerkt als organisatie en als mensen? Dat hebben we uitgezocht: we zijn Samen Vindingrijk. 

Door de crisis moesten we op een andere manier werken. We hebben met elkaar de schouders eronder gezet. Vindingrijk werken deden we al voor corona en dat doen we nu helemaal. De afgelopen maanden zagen we ontzettend veel mooie voorbeelden en video’s voorbij komen, voor en door onze collega’s en cliënten. Met trots presenteren we een selectie van deze beelden in onze video.

Waarom Samen Vindingrijk?

Elke dag ergens voor opstaan, mensen ontmoeten op school, op werk, of in de buurt. Omgaan met gewoontes waar iemand last van heeft. Wat voor de een vanzelfsprekend is, is voor de ander een opgave.

Door samen vindingrijk te werken, krijgen cliënten weer het vertrouwen in zichzelf om mee te doen. Vindingrijk werken doen we door creatief te zijn in onze oplossingen, niet op te geven en samen te werken. Met cliënten, verwanten, buren, de buurt, verwijzers en opdrachtgevers.

Wij geloven dat je iedere dag een stapje verder kunt komen. En dat de kracht om dat te kunnen in iemand zelf zit. Het zijn de kleine stapjes die het begin zijn van verandering. Ogenschijnlijk kleine overwinningen die tot iets veel groters kunnen leiden.

En dan zien we dat Ali door anderen te helpen, meer energie krijgt. En dat door een deur dicht te doen, Frits elke dag zijn gordijnen weer opent. En dat Miryam door oordopjes weer naar school gaat. De echte grote overwinningen, die zien we iedere dag, in de allerkleinste dingen.

Pameijer. Stap verder. 

Verhalen van cliƫnten

Evayno, Sylvia, Frits, Myrjam, Ton, Sanderjason en Ali vertellen hun verhaal. Zij laten zien hoe ze met kleine stapjes en door het uit proberen van mogelijkheden, grote stappen hebben gezet. Lees en bekijk hieronder hun verhalen en ervaringen.

Hoe puzzelen ons een stukje dichter bij elkaar brengt

Lees het verhaal

Hoe werken mij een thuis geeft

Lees het verhaal

Hoe ik door mijn deur dicht te doen, mijn gordijnen open

Lees het verhaal

Hoe ik door een koptelefoon weer naar school kan

Lees het verhaal

Hoe ik door zingen, mijn stem weer terug heb

Lees het verhaal

Hoe ik door geldzorgen te bespreken, weer bouw aan mijn toekomst

Lees het verhaal

Hoe anderen helpen mij energie geeft

Lees het verhaal

Onze vindingrijke collega's

Vindingrijk werken begint bij de kracht van onze cliënten. Door op zoek te gaan naar de juiste energiebron zetten we de weg naar vooruitgang in werking. Door creatieve oplossingen aan te reiken waardoor een cliënt weer vertrouwen krijgt en weer mee kan doen. Het zetten van die kleine stapjes die iets in werking zetten, hebben we vormgegeven als het Pameijer Parcours. Tien collega's zijn gefotografeerd als onderdeel van dit Pameijer Parcours. Want Pameijer medewerkers willen iets betekenen voor een ander en geloven in de kracht van mensen. We houden van een uitdaging en denken in mogelijkheden. Wat kan er wel?

Making-of van alle beelden

Er zijn zoveel vindingrijke voorbeelden van cliënten en medewerkers. Een aantal verhalen hebben we in beeld en taal willen vatten. In totaal hebben we 3 dagen zowel cliënten, medewerkers als bestuur gefotografeerd en gefilmd: het was intens, indrukwekkend, vermakelijk, en voor sommige mensen soms ook even zenuwslopend. Maar bovenal zijn we onder de indruk van de stappen die iedereen gezet heeft of mede mogelijk heeft gemaakt. We kijken met een dikke glimlach terug op waarde- en humorvolle dagen. Dank jullie wel!

Ben je benieuwd hoe het erop de set aan  toe ging? Bekijk hieronder de making-of.