Ali: hoe anderen helpen mij energie geeft

Door zijn ernstig meervoudige beperking is Ali’s energieniveau soms lager dan dat hij wil. Dat maakt hem soms boos. Waar hij wel energie van krijgt? Andere mensen helpen. Dat geeft hem een goed gevoel. En biedt hem de ruimte om zijn dromen waar te maken!

Ali woont bij zijn ouders en gaat iedere dag naar AC Kreileroord, een activerings- en ontmoetingscentrum van Pameijer waar volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking ondersteuning krijgen op het gebied van vrijetijdsbesteding of (vrijwilligers)werk.

Daar volgt hij een redelijk vast dagprogramma met verschillende onderdelen zoals het leren van de cijfers, muziek spelen en – luisteren, oefeningen op de Belevenistafel, bewegen in de gymzaal en rustmomenten (snoozelen) tussendoor. Ook helpt hij mee met het vullen van zakjes voor de molenaar in de buurt.

Ali geniet erg van sociaal contact. Hij knuffelt vaak en helpt graag andere mensen. In AC Kreileroord is hij ook erg hulpvaardig. Hij helpt zijn collega’s in een rolstoel graag met eten of rijden. Ali is een bekend gezicht in de wijk. Bij een klusje in de buurt groet hij iedereen.

Anderen helpen geeft hem een fijn gevoel. Hij krijgt er meer zelfvertrouwen en energie van. Energie die hij goed kan gebruiken bij het verwezenlijken van zijn dromen. Zoals een werkstage bij de plaatselijke supermarkt. Daar mocht hij met karretjes rijden, groenten bijvullen én praten door een microfoon met oortje! Ook organiseerde zijn leerwerkcoach een ontmoeting met zijn favoriete DJ. Dat werd de dag van zijn leven.

Nieuwe ervaringen maken zijn wereld letterlijk en figuurlijk groter. Binnen de mogelijkheden die Ali heeft. ‘Ik wil altijd nieuwe dingen doen’ zegt hij regelmatig. En dat motto doorleeft hij met overtuiging.

Samen Vindingrijk

Wij geloven in de eigen kracht van onze cliënten. Door vindingrijk te werken vinden we samen deze kracht, waardoor iemand verder komt. Het zijn de kleine stapjes die het begin zijn van verandering. Kleine overwinningen die tot iets veel groters kunnen leiden.

Pameijer. Stap verder.