Sanderjason: hoe ik door geldzorgen te bespreken, weer bouw aan mijn toekomst

Ik gaf geld uit als een intercity. Door gesprekken met mijn wooncoach en ervaring in de supermarkt, kan ik sparen. Ik zie mezelf in de toekomst al zitten in mijn eigen mooie huis met een hond.

Ik dacht nooit aan morgen bij het uitgeven van geld. Ik kocht eigenlijk alles wat ik leuk vond, nieuwe kleding, spelletjes voor de Playstation, de nieuwste koptelefoon. Als ik honderd euro had, dan gaf ik tenminste honderd euro uit. Hierdoor kreeg ik geldproblemen.

 

Ik heb toen veel gepraat met mijn coach bij Pameijer. Hij heeft me geleerd om iedere keer te bedenken of ik echt iets nodig heb, of dat het even (of wat langer) kan wachten.

We zijn begonnen samen boodschappen te doen. Hierdoor besefte ik dat het duurste in de supermarkt niet altijd voor mij het beste is. Nu overleg ik eerst voordat ik grote aankopen doe. Ik merk ook dat ik minder snel verleid word om dure spullen te kopen.

Nu kan ik weer denken aan mijn toekomst: ik spaar voor een eigen huis met meubels die ik mooi vind. En in de toekomst willen mijn vriendin en ik er ook een leuk hondje bij. Een chiwawa of een dalmatiër, daar zijn we het nog niet over eens. Dat komt nog wel.

Samen Vindingrijk

Wij geloven in de eigen kracht van onze cliënten. Door vindingrijk te werken vinden we samen deze kracht, waardoor iemand verder komt. Het zijn de kleine stapjes die het begin zijn van verandering. Kleine overwinningen die tot iets veel groters kunnen leiden.

Pameijer. Stap verder.