Belangrijke stappen voor de bouw van onze woonlocatie in Ridderkerk

22 december 2023

Samen met woningcorporatie Wooncompas slaan we de handen ineen om in de J.S. Bachstraat in Ridderkerk een nieuw woongebouw te ontwikkelen. Eerder ondertekenden wij daarvoor al een intentieovereenkomst.

Maandag 18 december hebben we met Wooncompas de samenwerkingsovereenkomst met afspraken over rollen, taken en verantwoordelijkheden tijdens het ontwikkel- en realisatieproces getekend. Met deze samenwerking bouwen we samen verder aan inclusieve wijken, waar elke bewoner telt én meedoet.

Nog een belangrijke stap

Afgelopen maandag werd nog een belangrijke stap gezet. Pameijer en Wooncompas zijn voor dit project samen opdrachtgever voor de bouw. Na een aanbestedingstraject begin dit jaar is bouwbedrijf Van Wijnen Dordrecht geselecteerd. De opdracht voor het bouwproject is maandag getekend door Martin de Jong, vestigingsdirecteur bij Van Wijnen Dordrecht, Harro Zanting, directeur-bestuurder bij Wooncompas en Arend Vreugdenhil, onze bestuurder.

Realisatieovereenkomst-JS-Bachstraat-Slikkerveer.jpg

42 nieuwe woningen

Het woongebouw heeft vier woonlagen met in totaal 42 woningen. Hiervan zijn 18 studio’s en algemene ruimten op de begane grond en 8 appartementen op de eerste verdieping voor Pameijer. Op de tweede en derde verdieping komen 16 sociale huurwoningen voor Wooncompas.

Planning

Als alles volgens plan verloopt, start de bouw volgend jaar en mogen wij de nieuwe bewoners eind 2025 verwelkomen. Onze cliënten van woonlocatie ’t Ronde Sant verhuizen dan naar deze nieuwe locatie, die de naam ‘woonlocatie Slikkerveer’ krijgt.

JS-Bachstraat-woonlocatie-Slikkerveer2.jpg

Vertel het door