Woonondersteuning

Woonondersteuning voor mensen die zelfstandig wonen. We werken aan het versterken van de eigen kracht en het zelforganiserend vermogen.

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond/justitiële titel - die zelfstandig wonen in een eigen woning en daar ondersteuning bij nodig hebben. Zij kunnen zelf aangeven wanneer en met welke dingen zij hulp nodig hebben.

Ondersteuning

​Iemand woont in zijn eigen huis. Hij krijgt ondersteuning van onze wooncoaches. Ze zijn tussen 07.00 en 23.00 uur bereikbaar (telefonisch en via beeldbellen) en komen langs als het nodig is. Uitgangspunt is dat de cliënt zelf aangeeft wanneer hij ondersteuning nodig heeft. De wooncoaches gebruiken onder andere digitale hulpmiddelen bij de ondersteuning. Er werken ook ervaringsdeskundigen in het team: mensen die zelf veel hebben meegemaakt en uit eigen ervaring weten welke stappen je (weer) kunt zetten. Onze wooncoaches ondersteunen zelfredzaamheid en het (weer) meedoen in de samenleving. En ondersteunen cliënten in het bereiken van hun doelen. Bijvoorbeeld het runnen van een huishouden. Het voeren van een administratie. En hulp vragen bij het eigen netwerk. Kortom: onze ondersteuning is gericht op het zo zelfstandig mogelijk functioneren en meedoen in de samenleving. We werken hierbij zoveel mogelijk samen met mensen die voor cliënten belangrijk zijn.

Resultaat

​Cliënten kunnen met minder of zónder begeleiding zelfstandig wonen, omdat ze weten wie en wat ze nodig hebben in hun leven en dit aan anderen kunnen uitleggen. Ze weten wat hun hulpvraag is en wanneer en hoe zij een beroep kunnen doen op professionals of hun sociale netwerk.

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Vier trends die de GGZ veranderen

  Wat is de best mogelijke leefomgeving voor ggz-cliënten? Dat was de vraag van Stichting de nieuwe draai bij de start van een campagne in 2018. Wat blijkt? Sociale infrastructuur is essentieel. Ons ondersteuningsconcept Buurtcirkel, winnaar van deze prijsvraag, sluit aan bij vier trends die ten grondslag liggen aan veranderingen in de GGZ.

  Lees verder
 2. Gezinsondersteuning voorkomt uithuisplaatsing

  Een veilige en vertrouwde gezinssituatie is belangrijk voor kinderen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Daarom ondersteunen we gezinnen om deze situatie te bieden. Door kind én ouders handvatten te geven om het zelf te kunnen. Met hulp van mensen die belangrijk voor ze zijn.

  Lees verder
 3. Thuishaven: ondersteuning aan mensen in de wijk

  Iedereen heeft behoefte aan een eigen plek; een eigen huis. Een plek waar je je thuis voelt. We stimuleren dat mensen zo veel mogelijk een eigen huis hebben. In welke vorm dan ook. Van waaruit ze kunnen meedoen in hun eigen buurt. Met mensen die belangrijk voor ze zijn in de nabijheid.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.