Woonondersteuning

Woonondersteuning voor mensen die zelfstandig wonen. We werken aan het versterken van de eigen kracht en het zelforganiserend vermogen.

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond/justitiële titel - die zelfstandig wonen in een eigen woning en daar ondersteuning bij nodig hebben. Zij kunnen zelf aangeven wanneer en met welke dingen zij hulp nodig hebben.

Ondersteuning

​Iemand woont in zijn eigen huis. Hij krijgt ondersteuning van onze wooncoaches. Ze zijn tussen 07.00 en 23.00 uur bereikbaar (telefonisch en via beeldbellen) en komen langs als het nodig is. Uitgangspunt is dat de cliënt zelf aangeeft wanneer hij ondersteuning nodig heeft. De wooncoaches gebruiken onder andere digitale hulpmiddelen bij de ondersteuning. Er werken ook ervaringsdeskundigen in het team: mensen die zelf veel hebben meegemaakt en uit eigen ervaring weten welke stappen je (weer) kunt zetten. Onze wooncoaches ondersteunen zelfredzaamheid en het (weer) meedoen in de samenleving. En ondersteunen cliënten in het bereiken van hun doelen. Bijvoorbeeld het runnen van een huishouden. Het voeren van een administratie. En hulp vragen bij het eigen netwerk. Kortom: onze ondersteuning is gericht op het zo zelfstandig mogelijk functioneren en meedoen in de samenleving. We werken hierbij zoveel mogelijk samen met mensen die voor cliënten belangrijk zijn.

Resultaat

​Cliënten kunnen met minder of zónder begeleiding zelfstandig wonen, omdat ze weten wie en wat ze nodig hebben in hun leven en dit aan anderen kunnen uitleggen. Ze weten wat hun hulpvraag is en wanneer en hoe zij een beroep kunnen doen op professionals of hun sociale netwerk.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Belangrijke stappen voor de bouw van onze woonlocatie in Ridderkerk

  Samen met woningcorporatie Wooncompas slaan we de handen ineen om in de J.S. Bachstraat in Ridderkerk een nieuw woongebouw te ontwikkelen. Eerder ondertekenden wij daarvoor al een intentieovereenkomst.

  Lees verder
 2. Pameijer en Woonbron ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

  Op donderdag 4 mei 2023 hebben onze bestuurder Aimee Heijdenrijk en Woonbron-bestuurder Karin van Dreven, een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst.

  Lees verder
 3. Welkom bij Housing First in de regio Zuid West Nederland

  Bij Housing First staat directe stabiliteit voorop voor mensen die langdurig dakloos zijn. Housing First biedt woonruimte, gekoppeld aan twee jaar intensieve begeleiding om te werken aan herstel. Pameijer Mozaïk ZWN voert deze gemeentelijke opdracht uit in samenwerking met de welzijnsorganisatie WijZijn in de regio Bergen op Zoom.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.