Woonondersteuning

Woonondersteuning voor mensen die zelfstandig wonen. We werken aan het versterken van de eigen kracht en het zelforganiserend vermogen.

Eigen kracht

Onze woonondersteuning heeft als doel om de eigen kracht en het zelforganiserend vermogen te versterken. We bouwen samen met de hulpvrager aan een gezonde balans tussen informele en formele ondersteuning. De inzet van professionals is flexibel en op maat.

Monitoren

In de opstartfase monitoren we de leefsituatie van de hulpvrager proactief. Zo krijgen we een goed beeld van de vragen en eventuele risico’s. Het uiteindelijke doel is om hulpvragen volledig in de 0de en 1e lijn op te vangen.

Doelgroep

Mensen in een kwetsbare situatie, bijvoorbeeld door psychische problemen of een (licht) verstandelijke beperking. Zij hebben professionele ondersteuning nodig om zelfstandig te (blijven) wonen. Ondersteuning kan gericht zijn op zowel de individuele hulpvrager als op het (mantel)zorgsysteem eromheen.

Resultaat

 • De hulpvrager kan zelfstandig een (hulp)vraag definiëren en is zelf tijdig en proactief in staat een beroep te doen op personen in zijn sociaal netwerk.

 • De hulpvrager vergroot zijn zelfredzaamheid rond het verzorgen van het huishouden.

 • Hij/zij heeft geen zwaardere zorg (meer) nodig.

 • De mantelzorger wordt ontlast.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Pameijer start MO opvang in Schiedam

  Op woensdag 7 juni opende de Schiedamse wethouder Patricia van Aaken de nieuwe MO locatie Westvest.

  Lees verder
 2. Onderzoek onderstreept positief effect Buurtcirkel

  Deelnemers van een Buurtcirkel ervaren een netwerkuitbreiding en een verrijking van hun leven. Dit heeft een positieve invloed op hun emotioneel welbevinden en kan sociaal isolement tegengaan. Ook ontstaat er een vorm van ‘samenredzaamheid’: mensen helpen elkaar. Professionele ondersteuning blijft echter ook nodig. Dit concludeert onderzoeksbureau Risbo in ‘Netwerken in de buurt. Een onderzoek naar het nieuwe zorgconcept Buurtcirkel’.

  Lees verder
 3. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

  In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en persoonlijk advies bij schulden- of andere problematiek.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.