Trainingen zelfredzaamheid en woonvaardigheden

Deze trainingen bereidt de deelnemer voor op zelfstandig(er) wonen. Bijvoorbeeld: hoe maak je contact met je buren en hoe kom je rond?

Training bijzondere buurtgenoten'

Wie ‘op zichzelf' wil wonen, moet over een aantal basisvaardigheden beschikken. De training ‘Bijzondere buurtgenoten’ bereidt de deelnemer voor op zelfstandig(er) wonen.

 Aan bod komt:

 • Hoe run je het dagelijkse huishouden op een plezierige, gezonde en veilige manier?

 • Hoe maak je contact met je buren?

 • Hoe raak je vertrouwd met de buurt waarin je woont?

 • Hoe kom je rond met je geld?

 • Hoe zie je er verzorgd uit? 

 • Hoe kan je op een gevarieerde en gezonde manier eten?

Het accent in de training ligt op praktische vaardigheden. Er zijn 8 modules beschikbaar. Voor de training kan iemand daar 5 modules uit kiezen. Zo stemmen we af op de behoefte van de deelnemer. Elke module bestaat uit oefeningen en opdrachten. Na afronding van een module krijgt de deelnemer een certificaat.

Doelgroep

Het trainingsmateriaal is vooral gericht op mensen met een (licht) verstandelijke beperking.

Resultaat

De deelnemer versterkt zijn zelfredzaamheid rond het verzorgen van het huishouden. Hij ziet er verzorgd uit, leert omgaan met veiligheidsrisico’s en rond komen van zijn leefgeld, zakgeld of inkomen.

Basistraining 'koken'

In deze training leert de deelnemer van professionele koks en begeleiders de basisbeginselen van het koken. Zo kan iemand eenvoudige maaltijden klaarmaken. De kennis en vaardigheden die de deelnemer opdoet, vergroten het zelfvertrouwen in de keuken. De inhoud van de training en de begeleiding is aangepast aan de doelgroep. In de training besteden we onder andere aandacht aan hygiëne in de keuken, keukenmaterialen, eenvoudige snij- en kooktechnieken en warenkennis.

Duur

10 dagdelen (totaal 10 weken)

 Doelgroep         

 • (licht) verstandelijke beperking (18+)

 • GGZ en MO extramuraal

 • Langdurige GGZ

Resultaat

De deelnemer heeft de basisbeginselen van het koken geleerd en kan een eenvoudige maaltijd koken. De deelnemer is zelfredzamer in het voeren van een huishouden.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Eerste cliënt Housing First Bergen op Zoom uitgestroomd

  Feest in Brabant! De eerste Housing First cliënt woont sinds vorige week officieel zelfstandig.

  Lees verder
 2. Vier trends die de GGZ veranderen

  Wat is de best mogelijke leefomgeving voor ggz-cliënten? Dat was de vraag van Stichting de nieuwe draai bij de start van een campagne in 2018. Wat blijkt? Sociale infrastructuur is essentieel. Ons ondersteuningsconcept Buurtcirkel, winnaar van deze prijsvraag, sluit aan bij vier trends die ten grondslag liggen aan veranderingen in de GGZ.

  Lees verder
 3. Gezinsondersteuning voorkomt uithuisplaatsing

  Een veilige en vertrouwde gezinssituatie is belangrijk voor kinderen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Daarom ondersteunen we gezinnen om deze situatie te bieden. Door kind én ouders handvatten te geven om het zelf te kunnen. Met hulp van mensen die belangrijk voor ze zijn.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.