Trainingen zelfredzaamheid en woonvaardigheden

Deze trainingen bereidt de deelnemer voor op zelfstandig(er) wonen. Bijvoorbeeld: hoe maak je contact met je buren en hoe kom je rond?

Training bijzondere buurtgenoten'

Wie ‘op zichzelf' wil wonen, moet over een aantal basisvaardigheden beschikken. De training ‘Bijzondere buurtgenoten’ bereidt de deelnemer voor op zelfstandig(er) wonen.

 Aan bod komt:

 • Hoe run je het dagelijkse huishouden op een plezierige, gezonde en veilige manier?

 • Hoe maak je contact met je buren?

 • Hoe raak je vertrouwd met de buurt waarin je woont?

 • Hoe kom je rond met je geld?

 • Hoe zie je er verzorgd uit? 

 • Hoe kan je op een gevarieerde en gezonde manier eten?

Het accent in de training ligt op praktische vaardigheden. Er zijn 8 modules beschikbaar. Voor de training kan iemand daar 5 modules uit kiezen. Zo stemmen we af op de behoefte van de deelnemer. Elke module bestaat uit oefeningen en opdrachten. Na afronding van een module krijgt de deelnemer een certificaat.

Doelgroep

Het trainingsmateriaal is vooral gericht op mensen met een (licht) verstandelijke beperking.

Resultaat

De deelnemer versterkt zijn zelfredzaamheid rond het verzorgen van het huishouden. Hij ziet er verzorgd uit, leert omgaan met veiligheidsrisico’s en rond komen van zijn leefgeld, zakgeld of inkomen.

Basistraining 'koken'

In deze training leert de deelnemer van professionele koks en begeleiders de basisbeginselen van het koken. Zo kan iemand eenvoudige maaltijden klaarmaken. De kennis en vaardigheden die de deelnemer opdoet, vergroten het zelfvertrouwen in de keuken. De inhoud van de training en de begeleiding is aangepast aan de doelgroep. In de training besteden we onder andere aandacht aan hygiëne in de keuken, keukenmaterialen, eenvoudige snij- en kooktechnieken en warenkennis.

Duur

10 dagdelen (totaal 10 weken)

 Doelgroep         

 • (licht) verstandelijke beperking (18+)

 • GGZ en MO extramuraal

 • Langdurige GGZ

Resultaat

De deelnemer heeft de basisbeginselen van het koken geleerd en kan een eenvoudige maaltijd koken. De deelnemer is zelfredzamer in het voeren van een huishouden.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Belangrijke stappen voor de bouw van onze woonlocatie in Ridderkerk

  Samen met woningcorporatie Wooncompas slaan we de handen ineen om in de J.S. Bachstraat in Ridderkerk een nieuw woongebouw te ontwikkelen. Eerder ondertekenden wij daarvoor al een intentieovereenkomst.

  Lees verder
 2. Pameijer en Woonbron ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

  Op donderdag 4 mei 2023 hebben onze bestuurder Aimee Heijdenrijk en Woonbron-bestuurder Karin van Dreven, een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst.

  Lees verder
 3. Welkom bij Housing First in de regio Zuid West Nederland

  Bij Housing First staat directe stabiliteit voorop voor mensen die langdurig dakloos zijn. Housing First biedt woonruimte, gekoppeld aan twee jaar intensieve begeleiding om te werken aan herstel. Pameijer Mozaïk ZWN voert deze gemeentelijke opdracht uit in samenwerking met de welzijnsorganisatie WijZijn in de regio Bergen op Zoom.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.