Thuishaven - eigen woning / ambulante begeleiding

Begeleiding en ondersteuning op maat bij wonen, vrije tijd en sociale contacten. Iemand heeft een eigen zelfstandige woning. Als het nodig is, kan de wooncoach snel ter plaatse zijn.

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond/justitiële titel - die in aanmerking komen voor verblijf (wonen in een voorziening), maar die graag in hun eigen woning willen blijven wonen.

Ondersteuning

​Iemand woont in zijn eigen huis. Hij krijgt ondersteuning van onze wooncoaches. Zij zijn 24/7 bereikbaar en in de nabijheid. En gebruiken onder andere digitale hulpmiddelen bij de ondersteuning. Er werken ook ervaringsdeskundigen in het team: mensen die zelf veel hebben meegemaakt en uit eigen ervaring weten welke stappen je (weer) kunt zetten. Onze wooncoaches ondersteunen zelfredzaamheid en het (weer) meedoen in de samenleving. En ondersteunen cliënten in het bereiken van hun doelen. Bijvoorbeeld: met ondersteuning kunnen blijven wonen in de eigen woning. Het leren omgaan met persoonlijke beperkingen. Of hulp vragen bij het eigen netwerk. Kortom: onze ondersteuning is gericht op het creëren van een eigen veilige thuissituatie, van waaruit je kan meedoen in de samenleving. We werken hierbij zoveel mogelijk samen met mensen die voor cliënten belangrijk zijn.

Resultaat

​De cliënt kan in zijn eigen huis blijven wonen, met de ondersteuning die hij nodig heeft.

  Neem contact op

  Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

  Vul je postcode in.

  Ook leuk om te lezen

  1. Belangrijke stappen voor de bouw van onze woonlocatie in Ridderkerk

   Samen met woningcorporatie Wooncompas slaan we de handen ineen om in de J.S. Bachstraat in Ridderkerk een nieuw woongebouw te ontwikkelen. Eerder ondertekenden wij daarvoor al een intentieovereenkomst.

   Lees verder
  2. Pameijer en Woonbron ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

   Op donderdag 4 mei 2023 hebben onze bestuurder Aimee Heijdenrijk en Woonbron-bestuurder Karin van Dreven, een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst.

   Lees verder
  3. Welkom bij Housing First in de regio Zuid West Nederland

   Bij Housing First staat directe stabiliteit voorop voor mensen die langdurig dakloos zijn. Housing First biedt woonruimte, gekoppeld aan twee jaar intensieve begeleiding om te werken aan herstel. Pameijer Mozaïk ZWN voert deze gemeentelijke opdracht uit in samenwerking met de welzijnsorganisatie WijZijn in de regio Bergen op Zoom.

   Lees verder

  Hou mij op de hoogte

  Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
  en ander nieuws over Pameijer.