Thuishaven - eigen woning / ambulante begeleiding

Begeleiding en ondersteuning op maat bij wonen, vrije tijd en sociale contacten. Iemand heeft een eigen zelfstandige woning. Als het nodig is, kan de wooncoach snel ter plaatse zijn.

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond/justitiële titel - die in aanmerking komen voor verblijf (wonen in een voorziening), maar die graag in hun eigen woning willen blijven wonen.

Ondersteuning

​Iemand woont in zijn eigen huis. Hij krijgt ondersteuning van onze wooncoaches. Zij zijn 24/7 bereikbaar en in de nabijheid. En gebruiken onder andere digitale hulpmiddelen bij de ondersteuning. Er werken ook ervaringsdeskundigen in het team: mensen die zelf veel hebben meegemaakt en uit eigen ervaring weten welke stappen je (weer) kunt zetten. Onze wooncoaches ondersteunen zelfredzaamheid en het (weer) meedoen in de samenleving. En ondersteunen cliënten in het bereiken van hun doelen. Bijvoorbeeld: met ondersteuning kunnen blijven wonen in de eigen woning. Het leren omgaan met persoonlijke beperkingen. Of hulp vragen bij het eigen netwerk. Kortom: onze ondersteuning is gericht op het creëren van een eigen veilige thuissituatie, van waaruit je kan meedoen in de samenleving. We werken hierbij zoveel mogelijk samen met mensen die voor cliënten belangrijk zijn.

Resultaat

​De cliënt kan in zijn eigen huis blijven wonen, met de ondersteuning die hij nodig heeft.

  Neem contact op

  Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

  010 - 271 00 00

  Ook leuk om te lezen

  1. Vier trends die de GGZ veranderen

   Wat is de best mogelijke leefomgeving voor ggz-cliënten? Dat was de vraag van Stichting de nieuwe draai bij de start van een campagne in 2018. Wat blijkt? Sociale infrastructuur is essentieel. Ons ondersteuningsconcept Buurtcirkel, winnaar van deze prijsvraag, sluit aan bij vier trends die ten grondslag liggen aan veranderingen in de GGZ.

   Lees verder
  2. Gezinsondersteuning voorkomt uithuisplaatsing

   Een veilige en vertrouwde gezinssituatie is belangrijk voor kinderen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Daarom ondersteunen we gezinnen om deze situatie te bieden. Door kind én ouders handvatten te geven om het zelf te kunnen. Met hulp van mensen die belangrijk voor ze zijn.

   Lees verder
  3. Thuishaven: ondersteuning aan mensen in de wijk

   Iedereen heeft behoefte aan een eigen plek; een eigen huis. Een plek waar je je thuis voelt. We stimuleren dat mensen zo veel mogelijk een eigen huis hebben. In welke vorm dan ook. Van waaruit ze kunnen meedoen in hun eigen buurt. Met mensen die belangrijk voor ze zijn in de nabijheid.

   Lees verder

  Houd mij op de hoogte

  Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
  en ander nieuws over Pameijer.