Thuishaven - beschermd wonen

Begeleiding en ondersteuning op maat bij wonen, vrije tijd en sociale contacten. De invulling van het traject is voor iedere cliënt anders. We kijken steeds naar ontwikkelkansen.

Een eigen plek

Beschermd wonen werkt toe naar (weer) zelfstandig huren in 3 jaar tijd. De invulling van het traject verschilt per cliënt. Voor de ene persoon is het belangrijk om eerst de financiële situatie tot rust te brengen, een ander moet vooral leren omgaan met symptomen en medicatie. Of iemand heeft ondersteuning nodig om de regie op het huishouden te hernemen. Er is dus niet één standaard traject.

Goede samenwerking

Het team is 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar voor ondersteuning. Dat kan ook op afstand via digitale middelen of telefonisch. Doordat we werken volgens de Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB) kan een cliënt (op maat) een herstelprogramma doorlopen. We kijken steeds opnieuw naar ontwikkelkansen; niemand staat stil. Veel mensen die beschermd wonen zijn ook onder behandeling bij een GGZ-behandelaar. Goede samenwerking tussen cliënt, behandelaar en wooncoach is voorwaardelijk voor het realiseren van doelen.

Doelgroep

 • Mensen in een kwetsbare situatie. Bijvoorbeeld door psychische problemen of een (licht) verstandelijke beperking.

 • Mensen met een klein of geen sociaal netwerk.

 • Mensen met een geheugenstoornis door langdurig overmatig alcohol- en/of drugsgebruik.

 • Mensen met een forensische titel.

 

Resultaat

 • We streven naar meer eigen regie door bijvoorbeeld zelfstandig te leren reizen, het huishouden zelf te doen, een baan of vrijwilligerswerk, leren omgaan met geld, vriendschappen, relaties en seksualiteit.

 • Vergroten van zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

 • Stabilisatie of voorkomen van achteruitgang.

 • Groei in de persoonlijke ontwikkeling en voorkomen van terugval.

 • Minder overlast in de buurt.

 

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Pameijer start MO opvang in Schiedam

  Op woensdag 7 juni opende de Schiedamse wethouder Patricia van Aaken de nieuwe MO locatie Westvest.

  Lees verder
 2. Onderzoek onderstreept positief effect Buurtcirkel

  Deelnemers van een Buurtcirkel ervaren een netwerkuitbreiding en een verrijking van hun leven. Dit heeft een positieve invloed op hun emotioneel welbevinden en kan sociaal isolement tegengaan. Ook ontstaat er een vorm van ‘samenredzaamheid’: mensen helpen elkaar. Professionele ondersteuning blijft echter ook nodig. Dit concludeert onderzoeksbureau Risbo in ‘Netwerken in de buurt. Een onderzoek naar het nieuwe zorgconcept Buurtcirkel’.

  Lees verder
 3. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

  In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en persoonlijk advies bij schulden- of andere problematiek.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.