Thuishaven - beschermd wonen

Begeleiding en ondersteuning op maat bij wonen, vrije tijd en sociale contacten. De invulling van het traject is voor iedere cliënt anders. We kijken steeds naar ontwikkelkansen.

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond/justitiële titel - die actief en doelgericht willen werken aan hun woonvaardigheden en hun herstel of ontwikkeling.

Ondersteuning

​Iemand woont tijdelijk (circa 3 jaar) in een van onze woningen. Hij krijgt (intensieve) ondersteuning van onze wooncoaches. Zij zijn 24/7 bereikbaar en in de directe nabijheid. En gebruiken onder andere digitale hulpmiddelen bij de ondersteuning. Er werken ook ervaringsdeskundigen in het team: mensen die zelf veel hebben meegemaakt en uit eigen ervaring weten welke stappen je (weer) kunt zetten. Onze wooncoaches ondersteunen zelfredzaamheid en het (weer) meedoen in de samenleving. En ondersteunen cliënten in het bereiken van hun doelen. Bijvoorbeeld het schoonhouden van je huis. Het leren omgaan met geld. Of het vinden van vrijwilligerswerk. Kortom: onze ondersteuning is gericht op ontwikkeling en herstel. Vanuit een eigen veilige thuissituatie van waaruit je kan meedoen in de samenleving. We werken hierbij zoveel mogelijk samen met mensen die voor cliënten belangrijk zijn.

Resultaat

​De cliënt heeft zich vanuit een veilige leefomgeving naar eigen vermogen ontwikkeld in zijn zelfredzaamheid. De cliënt kan mogelijk doorstromen naar een eigen woning (indien beschikbaar). Met minder ondersteuning.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.