Thuishaven - begeleid wonen

Begeleiding en ondersteuning op maat bij wonen, vrije tijd en sociale contacten. Iemand woont tijdelijk zelfstandig in een woning van Pameijer. En heeft nog (even) nabijheid nodig.

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond/justitiële titel - die actief en doelgericht willen werken aan hun woonvaardigheden en hun herstel en ontwikkeling. Ze willen zelfstandig wonen, maar hebben daar nu nog ondersteuning bij nodig.

Ondersteuning

​Iemand woont tijdelijk (circa )1 jaar in een van onze woningen. Hij krijgt ondersteuning van onze wooncoaches. Zij zijn tussen 7.00 en 23.00 uur bereikbaar en komen op afgesproken momenten langs. Ze gebruiken onder andere digitale hulpmiddelen bij de ondersteuning. Er werken ook ervaringsdeskundigen in het team: mensen die zelf veel hebben meegemaakt en uit eigen ervaring weten welke stappen je (weer) kunt zetten. Onze wooncoaches ondersteunen zelfredzaamheid en het (weer) meedoen in de samenleving. En ondersteunen cliënten in het bereiken van hun doelen. Bijvoorbeeld je eigen huishouden runnen. Je financiële administratie doen. Nieuwe mensen leren kennen. Het vinden van (vrijwilligers)werk. Kortom: onze ondersteuning is gericht op ontwikkeling, herstel en doorstroming naar een eigen woning. Vanuit een eigen veilige thuissituatie van waaruit je kan meedoen in de samenleving. We werken hierbij zoveel mogelijk samen met mensen die voor cliënten belangrijk zijn.

Resultaat

​De cliënt heeft zich vanuit een veilige leefomgeving naar eigen vermogen ontwikkeld in zijn zelfredzaamheid. De cliënt kan doorstromen naar een eigen woning (indien beschikbaar). Met minder - of als het kan zonder - ondersteuning.

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Vier trends die de GGZ veranderen

  Wat is de best mogelijke leefomgeving voor ggz-cliënten? Dat was de vraag van Stichting de nieuwe draai bij de start van een campagne in 2018. Wat blijkt? Sociale infrastructuur is essentieel. Ons ondersteuningsconcept Buurtcirkel, winnaar van deze prijsvraag, sluit aan bij vier trends die ten grondslag liggen aan veranderingen in de GGZ.

  Lees verder
 2. Gezinsondersteuning voorkomt uithuisplaatsing

  Een veilige en vertrouwde gezinssituatie is belangrijk voor kinderen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Daarom ondersteunen we gezinnen om deze situatie te bieden. Door kind én ouders handvatten te geven om het zelf te kunnen. Met hulp van mensen die belangrijk voor ze zijn.

  Lees verder
 3. Thuishaven: ondersteuning aan mensen in de wijk

  Iedereen heeft behoefte aan een eigen plek; een eigen huis. Een plek waar je je thuis voelt. We stimuleren dat mensen zo veel mogelijk een eigen huis hebben. In welke vorm dan ook. Van waaruit ze kunnen meedoen in hun eigen buurt. Met mensen die belangrijk voor ze zijn in de nabijheid.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.