Thuishaven - begeleid wonen

Begeleiding en ondersteuning op maat bij wonen, vrije tijd en sociale contacten. Iemand woont tijdelijk zelfstandig in een woning van Pameijer. En heeft nog (even) nabijheid nodig.

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond/justitiële titel - die actief en doelgericht willen werken aan hun woonvaardigheden en hun herstel en ontwikkeling. Ze willen zelfstandig wonen, maar hebben daar nu nog ondersteuning bij nodig.

Ondersteuning

​Iemand woont tijdelijk (circa )1 jaar in een van onze woningen. Hij krijgt ondersteuning van onze wooncoaches. Zij zijn tussen 7.00 en 23.00 uur bereikbaar en komen op afgesproken momenten langs. Ze gebruiken onder andere digitale hulpmiddelen bij de ondersteuning. Er werken ook ervaringsdeskundigen in het team: mensen die zelf veel hebben meegemaakt en uit eigen ervaring weten welke stappen je (weer) kunt zetten. Onze wooncoaches ondersteunen zelfredzaamheid en het (weer) meedoen in de samenleving. En ondersteunen cliënten in het bereiken van hun doelen. Bijvoorbeeld je eigen huishouden runnen. Je financiële administratie doen. Nieuwe mensen leren kennen. Het vinden van (vrijwilligers)werk. Kortom: onze ondersteuning is gericht op ontwikkeling, herstel en doorstroming naar een eigen woning. Vanuit een eigen veilige thuissituatie van waaruit je kan meedoen in de samenleving. We werken hierbij zoveel mogelijk samen met mensen die voor cliënten belangrijk zijn.

Resultaat

​De cliënt heeft zich vanuit een veilige leefomgeving naar eigen vermogen ontwikkeld in zijn zelfredzaamheid. De cliënt kan doorstromen naar een eigen woning (indien beschikbaar). Met minder - of als het kan zonder - ondersteuning.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Eerste cliënt Housing First Bergen op Zoom uitgestroomd

    Feest in Brabant! De eerste Housing First cliënt woont sinds vorige week officieel zelfstandig.

    Lees verder
  2. Pameijer test robotkat

    Robotkat Orange Tabby is sinds november 2015 in de Verenigde Staten op de markt en door Pameijer naar Nederland gehaald. Het doel is het stimuleren van contact en het uitlokken van actie-reactie bij kinderen met een ernstige meervoudige beperking.

    Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.