Ondersteuning naar nieuwe woning

Ondersteunen en coachen van de hulpvrager bij het vinden van een nieuwe woning. Passend bij de problematiek en het budget. Ook proberen we het eigen netwerk te activeren om hierbij te ondersteunen.

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond - bij wie de woonsituatie niet (meer) aansluit bij hun behoefte of situatie. Bijvoorbeeld omdat ze zelfstandig willen gaan wonen. Zij krijgen al ondersteuning van Pameijer, maar hebben extra ondersteuning nodig bij het regelen van alles wat nodig is voor een nieuwe woning.

Ondersteuning

​Wij bieden ondersteuning bij het vinden van een passende woning en alles wat daarbij komt kijken, zoals het:

 • meedenken over welke woning het beste past bij iemands leven en budget
 • ondersteunen bij het aanvragen van voorrang (urgentie) op de woningmarkt
 • ondersteunen bij administratie en het sluiten van contracten voor de huur, toeslagen, gas, water, licht en internet
 • ondersteuning bij het maken van een verhuisplan

Resultaat

​Iemand durft de stap te zetten om te verhuizen. En vindt, indien beschikbaar, een woning die past bij zijn individuele situatie. Het zoekproces en de bijbehorende regelzaken vinden op een goede manier plaats.

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Vier trends die de GGZ veranderen

  Wat is de best mogelijke leefomgeving voor ggz-cliënten? Dat was de vraag van Stichting de nieuwe draai bij de start van een campagne in 2018. Wat blijkt? Sociale infrastructuur is essentieel. Ons ondersteuningsconcept Buurtcirkel, winnaar van deze prijsvraag, sluit aan bij vier trends die ten grondslag liggen aan veranderingen in de GGZ.

  Lees verder
 2. Gezinsondersteuning voorkomt uithuisplaatsing

  Een veilige en vertrouwde gezinssituatie is belangrijk voor kinderen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Daarom ondersteunen we gezinnen om deze situatie te bieden. Door kind én ouders handvatten te geven om het zelf te kunnen. Met hulp van mensen die belangrijk voor ze zijn.

  Lees verder
 3. Thuishaven: ondersteuning aan mensen in de wijk

  Iedereen heeft behoefte aan een eigen plek; een eigen huis. Een plek waar je je thuis voelt. We stimuleren dat mensen zo veel mogelijk een eigen huis hebben. In welke vorm dan ook. Van waaruit ze kunnen meedoen in hun eigen buurt. Met mensen die belangrijk voor ze zijn in de nabijheid.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.