Buurtcirkel

Een Buurtcirkel is een groep van 9 tot 12 deelnemers die bij elkaar in de buurt wonen. Met eigen talenten en vaardigheden ondersteunen ze elkaar. Het sociale netwerk vergroot.

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond - die op zichzelf woont of gaat wonen en dit af en toe lastig vindt. En die daar ondersteuning bij kan gebruiken. Bijvoorbeeld doordat je je eenzaam voelt of omdat je soms wat hulp nodig hebt bij het regelen van de dagelijkse dingen. Vooral geschikt als iemand iets voor een ander wil betekenen.

Ondersteuning

​Een Buurtcirkel is een groep van 9-12 mensen die bij elkaar in de buurt wonen. Ze helpen elkaar bij dagelijkse dingen, zoals boodschappen doen of klussen in huis. En doen gezamenlijk activiteiten, zoals regelmatig met elkaar eten. Deelnemers krijgen ondersteuning van een vrijwilliger die in de buurt woont. Afhankelijk van zijn beschikking/indicatie krijgt een deelnemer ook individueel ondersteuning van een Buurtcirkelcoach. De vrijwilliger is het aanspreekpunt en maakt deelnemers wegwijs in de buurt. Deelnemers worden aangemoedigd om hun vaardigheden en talenten in te zetten en een sociale rol te pakken in de samenleving. Ze krijgen ondersteuning bij het (leren) maken van eigen keuzes. Zo bouwen ze samen aan een informeel netwerk in hun directe woonomgeving.

Resultaat

​Deelnemers kunnen zelfstandiger leven. Ze zetten hun talenten en vaardigheden in voor zichzelf en anderen. Ze hebben een groter persoonlijk netwerk in hun directe omgeving, waardoor professionele ondersteuning kan afnemen.

Ondersteuningen

Sluit map

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Pameijer en Woonbron ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

  Op donderdag 4 mei 2023 heeft onze bestuurder Aimee Heijdenrijk en Woonbron-bestuurder Karin van Dreven, een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst.

  Lees verder
 2. Eerste cliënt Housing First Bergen op Zoom uitgestroomd

  Feest in Brabant! De eerste Housing First cliënt woont sinds vorige week officieel zelfstandig.

  Lees verder
 3. Vier trends die de GGZ veranderen

  Wat is de best mogelijke leefomgeving voor ggz-cliënten? Dat was de vraag van Stichting de nieuwe draai bij de start van een campagne in 2018. Wat blijkt? Sociale infrastructuur is essentieel. Ons ondersteuningsconcept Buurtcirkel, winnaar van deze prijsvraag, sluit aan bij vier trends die ten grondslag liggen aan veranderingen in de GGZ.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.