Buurtcirkel

Een Buurtcirkel is een groep van 9 tot 12 deelnemers die bij elkaar in de buurt wonen. Met eigen talenten en vaardigheden ondersteunen ze elkaar. Het sociale netwerk vergroot.

Mensen uit dezelfde wijk

Een Buurtcirkel is een groep van 9 tot 12 deelnemers die bij elkaar in de buurt wonen. Zij wonen zelfstandig en ondersteunen elkaar vanuit hun eigen talenten.

Vrijwilliger en coach

Een vrijwilliger speelt een belangrijke rol in een Buurtcirkel. Als aanspreekpunt voor de deelnemers en als link met de buurt. Deze vrijwilliger maakt hen bekend met de buurt, zodat zij meer in verbinding komen en blijven met de mensen om zich heen. De professionele ondersteuning is er alleen als het nodig is, afhankelijk van de individuele hulp- of zorgvraag.

Talenten en vaardigheden

Iedere deelnemer zet de eigen talenten en vaardigheden in voor de andere deelnemers. Dat bestaat uit samen leuke dingen doen en elkaar ondersteunen bij praktische zaken. Bijvoorbeeld: klusjes, administratie, koken, boodschappen, schoonmaken, maar ook met elkaar meedenken over problemen en oplossingen. De Buurtcirkel-coach ondersteunt de deelnemers waar nodig individueel en begeleidt de vrijwilliger.

Doelgroep

 • Mensen in een kwetsbare situatie, bijvoorbeeld door psychische problemen of een (licht) verstandelijke beperking.
 • Mensen met een klein of geen sociaal netwerk.
 • Gezinnen en mantelzorgers. 

Resultaat

 • De deelnemer aan Buurtcirkel is in staat zo zelfstandig mogelijk te wonen en leven in een wijk.
 • De deelnemer vergroot zijn sociale netwerk, heeft gewaardeerde sociale rollen (als wijkbewoner, vrijwilliger, buurman of -vrouw, vriend of kennis).
 • De deelnemer is zelfredzamer. bijvoorbeeld bij het verzorgen van het huishouden.
 • De mantelzorger wordt ontlast.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Pameijer start MO opvang in Schiedam

  Op woensdag 7 juni opende de Schiedamse wethouder Patricia van Aaken de nieuwe MO locatie Westvest.

  Lees verder
 2. Opening expositie Raymond in politiecomplex Veilingweg

  De Rotterdamse politie-eenheid en Galerie Atelier Herenplaats van Pameijer slaan de handen inéén voor een bijzonder event: kunstenaar Raymond opent op dinsdag 16 mei zijn eerste solo-expositie van 20 werken in het politiecomplex aan de Veilingweg.

  Lees verder
 3. Aafje en Pameijer starten Buurtcirkel voor eenzame ouderen

  Door de vergrijzing neemt het aantal ouderen al jaren toe. Ook in Ridderkerk. Hoewel veel mensen op steeds latere leeftijd een actief (sociaal) leven hebben, zien we ook dat de eenzaamheid onder ouderen groeit. Om dit tegen te gaan is Aafje gestart met ‘Buurtcirkel’. Dit is de eerste buurtcirkel in Nederland, gericht op kwetsbare eenzame ouderen.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.