Buurtcirkel

Een Buurtcirkel is een groep van 9 tot 12 deelnemers die bij elkaar in de buurt wonen. Met eigen talenten en vaardigheden ondersteunen ze elkaar. Het sociale netwerk vergroot.

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond - die op zichzelf woont of gaat wonen en dit af en toe lastig vindt. En die daar ondersteuning bij kan gebruiken. Bijvoorbeeld doordat je je eenzaam voelt of omdat je soms wat hulp nodig hebt bij het regelen van de dagelijkse dingen. Vooral geschikt als iemand iets voor een ander wil betekenen.

Ondersteuning

​Een Buurtcirkel is een groep van 9-12 mensen die bij elkaar in de buurt wonen. Ze helpen elkaar bij dagelijkse dingen, zoals boodschappen doen of klussen in huis. En doen gezamenlijk activiteiten, zoals regelmatig met elkaar eten. Deelnemers krijgen ondersteuning van een vrijwilliger die in de buurt woont. Afhankelijk van zijn beschikking/indicatie krijgt een deelnemer ook individueel ondersteuning van een Buurtcirkelcoach. De vrijwilliger is het aanspreekpunt en maakt deelnemers wegwijs in de buurt. Deelnemers worden aangemoedigd om hun vaardigheden en talenten in te zetten en een sociale rol te pakken in de samenleving. Ze krijgen ondersteuning bij het (leren) maken van eigen keuzes. Zo bouwen ze samen aan een informeel netwerk in hun directe woonomgeving.

Resultaat

​Deelnemers kunnen zelfstandiger leven. Ze zetten hun talenten en vaardigheden in voor zichzelf en anderen. Ze hebben een groter persoonlijk netwerk in hun directe omgeving, waardoor professionele ondersteuning kan afnemen.

Ondersteuningen

Sluit map

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Belangrijke stappen voor de bouw van onze woonlocatie in Ridderkerk

  Samen met woningcorporatie Wooncompas slaan we de handen ineen om in de J.S. Bachstraat in Ridderkerk een nieuw woongebouw te ontwikkelen. Eerder ondertekenden wij daarvoor al een intentieovereenkomst.

  Lees verder
 2. Pameijer en Woonbron ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

  Op donderdag 4 mei 2023 hebben onze bestuurder Aimee Heijdenrijk en Woonbron-bestuurder Karin van Dreven, een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst.

  Lees verder
 3. Welkom bij Housing First in de regio Zuid West Nederland

  Bij Housing First staat directe stabiliteit voorop voor mensen die langdurig dakloos zijn. Housing First biedt woonruimte, gekoppeld aan twee jaar intensieve begeleiding om te werken aan herstel. Pameijer Mozaïk ZWN voert deze gemeentelijke opdracht uit in samenwerking met de welzijnsorganisatie WijZijn in de regio Bergen op Zoom.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.