Toeleiding

Met toeleiding (bemoeizorg) leidt Mozaïk een cliënt snel toe naar opvang, zorg en ondersteuning. Zo zijn de primaire levensbehoeften veiliggesteld en is een meervoudig hulpaanbod in gang gezet.

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond - die door een gemeentelijke instantie (zoals de GGD, een wijkteam of een veiligheidshuis) zijn aangemeld vanwege zorgen over hun situatie. Het gaat met name om uitvallers uit het zorgstelsel, dak- en thuislozen, ex-gedetineerden en mensen met overlastgevend of delinquent gedrag. De cliënt is ernstig hulpbehoevend maar vraagt zelf niet om hulp.

Ondersteuning

​Mozaïk ondersteunt in het veiligstellen van de eerste levensbehoeften, zoals huisvesting en inkomen. Zo nodig regelen we een klinische opname. Daarna organiseren we de vervolgondersteuning die de cliënt nodig heeft om zijn leven op orde te krijgen. Toeleidingstrajecten zijn beperkt van omvang - van enkele weken tot enkele maanden - maar kunnen langer duren als cliënten zorgmijdend zijn, geen vaste verblijfplaats hebben of gedetineerd raken. De vervolgondersteuning kan zowel uit praktische hulp als uit behandeling bestaan.

Resultaat

​Iemands eerste levensbehoeften zijn veiliggesteld. De benodigde vervolgondersteuning is geregeld.

  Neem contact op

  Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

  Vul je postcode in.

  Ook leuk om te lezen

  1. Ervaring werkt!

   Op 29 juni organiseert Howie the Harp™, de eenjarige opleiding tot ervaringsdeskundige, een feestelijk congres in de Koepelkerk in Arnhem. Aanleiding is het 5 jarig bestaan van de opleiding. Iedereen is van harte welkom!

   Lees verder
  2. Pameijer start MO opvang in Schiedam

   Op woensdag 7 juni opende de Schiedamse wethouder Patricia van Aaken de nieuwe MO locatie Westvest.

   Lees verder
  3. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

   In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en persoonlijk advies bij schulden- of andere problematiek.

   Lees verder

  Hou mij op de hoogte

  Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
  en ander nieuws over Pameijer.