Ondersteuning multiproblematiek

Ondersteuning multiproblematiek is voor mensen met ernstige problemen op meerdere levensgebieden (huisvesting, inkomen, schulden, verwaarlozing, sociaal isolement, huiselijk geweld, overlastgevend gedrag, criminaliteit).

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond - met ernstige problemen op meerdere levensterreinen die hun leven weer op orde willen brengen.

Ondersteuning

​Ondersteuning multiproblematiek is ondersteuning op meerdere levensgebieden tegelijk. Het verschil met andere ondersteuning is dat er bijzondere inspanningen nodig zijn om het leven van de cliënt op orde te brengen en dat hij zelf niet altijd meewerkt of zelfs contraproductief gedrag vertoont. Denk aan situaties waarin de cliënt zijn problemen met wonen en financiën verergert door verwaarlozing, sociaal isolement, overlastgevend gedrag, agressie of criminaliteit. De ondersteuning is gericht op herstel van zelfredzaamheid en participatie, waar nodig met aandacht voor veiligheids- en omgevingsrisico's. We werken samen met de cliënt aan het herstel van verstoorde contacten en/of het aangaan van nieuwe contacten.

Resultaat

​De cliënt heeft zijn bestaansvoorwaarden op orde, zelfredzaamheid en participatie nemen toe en de omgevings- en veiligheidsrisico's zijn onder controle.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Mooi resultaat voor Mozaïk, ondertekening convenant OGGZ

    Het Openbare Geestelijke Gezondheidszorg Team (OGGZ-team) in de regio West-Brabant West heeft op 27 september een belangrijke mijlpaal bereikt in de ondersteuning van sociaal kwetsbare burgers met psychische problemen, verslavingen en meervoudige uitdagingen op diverse levensgebieden.

    Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.