Ondersteuning multiproblematiek

Ondersteuning multiproblematiek is voor mensen met ernstige problemen op meerdere levensgebieden (huisvesting, inkomen, schulden, verwaarlozing, sociaal isolement, huiselijk geweld, overlastgevend gedrag, criminaliteit).

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond - met ernstige problemen op meerdere levensterreinen die hun leven weer op orde willen brengen.

Ondersteuning

​Ondersteuning multiproblematiek is ondersteuning op meerdere levensgebieden tegelijk. Het verschil met andere ondersteuning is dat er bijzondere inspanningen nodig zijn om het leven van de cliënt op orde te brengen en dat hij zelf niet altijd meewerkt of zelfs contraproductief gedrag vertoont. Denk aan situaties waarin de cliënt zijn problemen met wonen en financiën verergert door verwaarlozing, sociaal isolement, overlastgevend gedrag, agressie of criminaliteit. De ondersteuning is gericht op herstel van zelfredzaamheid en participatie, waar nodig met aandacht voor veiligheids- en omgevingsrisico's. We werken samen met de cliënt aan het herstel van verstoorde contacten en/of het aangaan van nieuwe contacten.

Resultaat

​De cliënt heeft zijn bestaansvoorwaarden op orde, zelfredzaamheid en participatie nemen toe en de omgevings- en veiligheidsrisico's zijn onder controle.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Ervaring werkt!

  Op 29 juni organiseert Howie the Harp™, de eenjarige opleiding tot ervaringsdeskundige, een feestelijk congres in de Koepelkerk in Arnhem. Aanleiding is het 5 jarig bestaan van de opleiding. Iedereen is van harte welkom!

  Lees verder
 2. Pameijer start MO opvang in Schiedam

  Op woensdag 7 juni opende de Schiedamse wethouder Patricia van Aaken de nieuwe MO locatie Westvest.

  Lees verder
 3. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

  In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en persoonlijk advies bij schulden- of andere problematiek.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.