Ondersteuning multiproblematiek

Ondersteuning multiproblematiek is voor mensen met ernstige problemen op meerdere levensgebieden (huisvesting, inkomen, schulden, verwaarlozing, sociaal isolement, huiselijk geweld, overlastgevend gedrag, criminaliteit).

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond - met ernstige problemen op meerdere levensterreinen die hun leven weer op orde willen brengen.

Ondersteuning

​Ondersteuning multiproblematiek is ondersteuning op meerdere levensgebieden tegelijk. Het verschil met andere ondersteuning is dat er bijzondere inspanningen nodig zijn om het leven van de cliënt op orde te brengen en dat hij zelf niet altijd meewerkt of zelfs contraproductief gedrag vertoont. Denk aan situaties waarin de cliënt zijn problemen met wonen en financiën verergert door verwaarlozing, sociaal isolement, overlastgevend gedrag, agressie of criminaliteit. De ondersteuning is gericht op herstel van zelfredzaamheid en participatie, waar nodig met aandacht voor veiligheids- en omgevingsrisico's. We werken samen met de cliënt aan het herstel van verstoorde contacten en/of het aangaan van nieuwe contacten.

Resultaat

​De cliënt heeft zijn bestaansvoorwaarden op orde, zelfredzaamheid en participatie nemen toe en de omgevings- en veiligheidsrisico's zijn onder controle.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Mozaïk sluit aan bij Veiligheidshuis Rotterdam-Rijnmond

    Deze maand is Mozaïk, onderdeel van Pameijer, opgenomen in het Veiligheidshuis Rotterdam-Rijnmond. Mozaïk voegt vele jaren ervaring toe op het gebied van intensieve GGZ-ondersteuning en behandeling.

    Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.