Cloudina

Met de apps van Cloudina leren mensen zelfstandiger en sociaal vaardiger te leven. Het maakt bijvoorbeeld reizen of boodschappen doen heel makkelijk.

Voor wie

​Voor jeugdigen en volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond - die structuur nodig hebben, het moeilijk vinden om dingen te onthouden, weinig besef van tijd hebben of zich moeilijk verstaanbaar kunnen maken.

Ondersteuning

​Cloudina is een applicatie voor op de smartphone. De verwant of ondersteuner kan Cloudina via een beheerwebsite op maat instellen. Cloudina bestaat uit 5 losse apps:

 • Telefoon: hiermee kun je bellen door op iemands foto te klikken.
 • Agenda: hierin kun je afspraken met afbeeldingen zetten. Je krijgt via een geluidssignaal en een pop-up scherm een seintje als er een afspraak in de agenda staat.
 • Fotoalbum: dit helpt de cliënt om zijn verhaal te vertellen aan andere mensen. Ook kun je er een stappenplan mee maken, bijvoorbeeld om een bepaalde activiteit te doen.
 • BlueAssist: hiermee kun je hulp vragen aan iemand anders. Bijvoorbeeld als je zelfstandig boodschappen wilt doen.
 • Camera: hiermee kun je een foto maken door op het scherm te tikken. De foto wordt automatisch in het Cloudina-album gezet.

Resultaat

​De cliënt krijgt meer zelfvertrouwen, omdat hij geen dingen meer vergeet, gemakkelijker contact kan hebben en zich beter verstaanbaar kan maken. Het bespaart ondersteuningstijd bij het structureren van de dag, omdat het voor cliënten net dat steuntje in de rug is om taken geheel zelfstandig uit te kunnen voeren. Ondersteuning in het dagelijks leven.

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Gezinsondersteuning voorkomt uithuisplaatsing

  Een veilige en vertrouwde gezinssituatie is belangrijk voor kinderen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Daarom ondersteunen we gezinnen om deze situatie te bieden. Door kind én ouders handvatten te geven om het zelf te kunnen. Met hulp van mensen die belangrijk voor ze zijn.

  Lees verder
 2. Uitbreiding dienstverlening naar H4 gemeenten

  Vanaf 1 januari 2019 werken we ook voor inwoners van Delft, Rijswijk, Midden Delfland en Westland. Met ambulante ondersteuning, ondersteuning naar passend werk, inzet van digitale hulpmiddelen én Buurtcirkel.

  Lees verder
 3. Kies je koers helpt om zelfstandig keuzes te maken

  Veel jongeren werken toe naar zelfstandig wonen. Of wonen al zelfstandig. Soms is het lastig om situaties goed in te schatten. Hoe kun je verstandig omgaan met wat je meemaakt in het dagelijks leven? Kies je koers helpt cliënten bij het maken van keuzes.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.