Cloudina

Met de apps van Cloudina leren mensen zelfstandiger en sociaal vaardiger te leven. Het maakt bijvoorbeeld reizen of boodschappen doen heel makkelijk.

Voor wie

​Voor jeugdigen en volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond - die structuur nodig hebben, het moeilijk vinden om dingen te onthouden, weinig besef van tijd hebben of zich moeilijk verstaanbaar kunnen maken.

Ondersteuning

​Cloudina is een applicatie voor op de smartphone. De verwant of ondersteuner kan Cloudina via een beheerwebsite op maat instellen. Cloudina bestaat uit 5 losse apps:

 • Telefoon: hiermee kun je bellen door op iemands foto te klikken.
 • Agenda: hierin kun je afspraken met afbeeldingen zetten. Je krijgt via een geluidssignaal en een pop-up scherm een seintje als er een afspraak in de agenda staat.
 • Fotoalbum: dit helpt de cliënt om zijn verhaal te vertellen aan andere mensen. Ook kun je er een stappenplan mee maken, bijvoorbeeld om een bepaalde activiteit te doen.
 • BlueAssist: hiermee kun je hulp vragen aan iemand anders. Bijvoorbeeld als je zelfstandig boodschappen wilt doen.
 • Camera: hiermee kun je een foto maken door op het scherm te tikken. De foto wordt automatisch in het Cloudina-album gezet.

Resultaat

​De cliënt krijgt meer zelfvertrouwen, omdat hij geen dingen meer vergeet, gemakkelijker contact kan hebben en zich beter verstaanbaar kan maken. Het bespaart ondersteuningstijd bij het structureren van de dag, omdat het voor cliënten net dat steuntje in de rug is om taken geheel zelfstandig uit te kunnen voeren. Ondersteuning in het dagelijks leven.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Digiloods bezoekt team Mackaystraat met tas vol verrassende e-Healthproducten

  John van Duijvenbode - één van de vijf digiloodsen van Pameijer – werd uitgenodigd door team Mackaystraat.

  Lees verder
 2. Idee collega Els beloond in campagne ‘Word verN!EUWert

  De campagne ‘Word verN!EUWert’ beloont de 5 beste ideeën om de zorg te vernieuwen met 10.000 euro. Onze collega Els Hijlkema is één van de winnaars met haar idee LVeeeBeeeee(ert).

  Lees verder
 3. Gezinsondersteuning voorkomt uithuisplaatsing

  Een veilige en vertrouwde gezinssituatie is belangrijk voor kinderen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Daarom ondersteunen we gezinnen om deze situatie te bieden. Door kind én ouders handvatten te geven om het zelf te kunnen. Met hulp van mensen die belangrijk voor ze zijn.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.