Behandeling

Iemand leert omgaan met psychiatrische en verslavingsproblemen. Zijn draagkracht wordt in verhouding gebracht tot zijn draaglast.

Behandeling is voor mensen met (ernstige) psychiatrische problemen en/of verslavingsstoornissen in combinatie met ernstige problemen op meerdere levensterreinen. Een (lichte) verstandelijke beperking, gedragsproblematiek en een gebrekkige motivatie zijn dikwijls bijkomende belemmeringen.

 Het behandeltraject is ook mogelijk voor mensen met een strafrechtelijke titel die door de reclassering of de penitentiaire inrichting zijn doorverwezen naar Mozaïk. 

Duur

Afhankelijk van de aard en de ernst van de problematiek.

Behandeltraject

Een behandeltraject van Mozaïk bestaat uit diagnostiek en therapeutische interventies. Deze worden vastgelegd in een behandelplan, dat met iemand wordt besproken en periodiek wordt geëvalueerd en bijgesteld. De contactfrequentie varieert van enkele uren per week tot een uur per twee weken, afhankelijk van de aard en de ernst van de problematiek. Als iemand zijn problematiek voldoende onder controle heeft om eigen regie te hernemen, wordt de behandeling afgesloten. Zo nodig wordt nazorg geregeld.

Doelgroep

Volwassenen met (ernstige) psychiatrische problemen en/of verslavingsstoornissen in combinatie met ernstige problemen op meerdere levensterreinen.

Forensisch

Als iemand een stafrechtelijke titel heeft  en de reclassering of de penitentiaire inrichting hem doorverwijzen naar Mozaïk, dan is de behandeling  verplicht. De behandeling heeft wel dezelfde doelen. Mozaïk houdt contact met de reclassering of de inrichting. En helpt iemand om niet opnieuw de fout in te gaan.

Resultaat

De draagkracht van iemand is in verhouding gebracht tot zijn draaglast. Zijn complexe problemen op meerdere gebieden zijn zover gereduceerd dat een specialistische behandelaanpak niet langer is vereist. Lichtere ondersteuning kan dan volstaan.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Ervaring werkt!

  Op 29 juni organiseert Howie the Harp™, de eenjarige opleiding tot ervaringsdeskundige, een feestelijk congres in de Koepelkerk in Arnhem. Aanleiding is het 5 jarig bestaan van de opleiding. Iedereen is van harte welkom!

  Lees verder
 2. Pameijer start MO opvang in Schiedam

  Op woensdag 7 juni opende de Schiedamse wethouder Patricia van Aaken de nieuwe MO locatie Westvest.

  Lees verder
 3. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

  In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en persoonlijk advies bij schulden- of andere problematiek.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.