‘Je hebt het gevoel dat je er echt bent

Iedereen doet steeds meer digitaal. Boodschappen doen, dingen regelen, reizen met het OV. Pameijer ondersteunt cliënten in hun digitale vaardigheden. En gebruikt daarbij verschillende hulpmiddelen, zoals Virtual Reality. Hakim vindt het geweldig!

Leuk en leerzaam

Met een VR-bril op gaat er een compleet nieuwe wereld voor je open. Hakim is één van de cliënten die dit heeft ervaren. Hij werkt 3 dagen per week in de keuken van Activerings- en ontmoetingscentrum Kreileroord in Rotterdam. Toen alle cliënten werden uitgenodigd voor een kennismaking, twijfelde hij geen moment.

New York

‘Ik hou wel van techniek. Het leek me heel leuk om mee te maken. En dat was het ook. Ik heb in een rollercoaster gezeten, New York bezocht, onder water gezwommen… Het was allemaal prachtig om te zien. En het is net of je er echt bent.’

Hulpmiddel

Door VR kun je dingen beleven die je normaal niet meemaakt. Dat kan mensen helpen als ze iets spannend vinden. Bijvoorbeeld een bezoek aan het ziekenhuis. Of reizen met het openbaar vervoer. Met VR kunnen ze alvast ‘oefenen’.

Sfeer proeven

Ook wil Pameijer VR inzetten om cliënten kennis te laten maken met de vele verschillende werkplekken waar ze werkervaring op kunnen doen. Vanuit hun eigen vertrouwde omgeving kunnen ze alvast ‘sfeer proeven’.

De komende tijd onderzoeken we samen met cliënten hoe VR verder kan bijdragen aan hun ondersteuning.

Het resultaat

Dit heeft Hakim nu al bereikt

  1. Kennismaking met Virtual Reality
  2. Bezoek aan New York
  3. Diepzee duiken
  4. Ervaring in een rollercoaster