Welkom bij Housing First in de regio Zuid West Nederland

18 oktober 2019

Bij Housing First staat directe stabiliteit voorop voor mensen die langdurig dakloos zijn. Housing First biedt woonruimte, gekoppeld aan twee jaar intensieve begeleiding om te werken aan herstel. Pameijer Mozaïk ZWN voert deze gemeentelijke opdracht uit in samenwerking met de welzijnsorganisatie WijZijn in de regio Bergen op Zoom.

Housing-First.png

Verbeterde ondersteuning

Het afgelopen jaar zijn de werkprocessen bij Housing First aanzienlijk verbeterd en is het team vernieuwd. Met twee nieuwe casemanagers vanuit Mozaïk, de terugkeer van een casemanager vanuit Mozaïk (na zwangerschapsverlof) en ondersteuning van een medewerker van WijZijn, zorgt Housing First ervoor dat plaatsing nu beter aansluit bij de behoefte van de woningcoorporaties en de individuele behoeften van de kandidaat.

Maatwerk

Na aanmelding blijft er nauw contact met aanmelders en woningcorporaties, en bij plaatsing zorgt Housing First voor direct contact met de woonconsulent van de corporatie. Hierdoor blijven de lijntjes kort en kan de begeleiding samen op maat worden georganiseerd.

Aanpak dakloosheid Bergen op Zoom

In 2024 zijn er drie huurovereenkomsten omgezet naar vaste huurcontracten, waarvan twee cliënten nog op eigen verzoek reguliere begeleiding ontvangen. De verwachting is dat nog eens drie cliënten dit jaar vaste huurcontracten zullen krijgen. Dit is een resultaat waar Housing First trots op is.

Ons team verwacht binnenkort weer drie huizen beschikbaar te krijgen, waar de begeleiding vanuit Housing First kan worden gestart. Op deze manier wordt er bijgedragen aan de aanpak van dakloosheid in de omgeving van Bergen op Zoom.

Aanmelden of meer informatie?

Voor meer informatie of aanmeldingen kan je contact met opnemen via: housing.first.zwn@pameijer.nl

Vertel het door