Idee collega Els beloond in campagne ‘Word verN!EUWert

31 januari 2020

De campagne ‘Word verN!EUWert’ beloont de 5 beste ideeën om de zorg te vernieuwen met 10.000 euro. Onze collega Els Hijlkema is één van de winnaars met haar idee LVeeeBeeeee(ert).

Els mag haar idee voor de campagne ‘Word verN!EUWert’ nu uit gaan voeren. 

Informatie voor volwassenen met een indicatie LVB

Als je als volwassene de diagnose LVB krijgt, kan dit een onzekere periode in je leven zijn. Els wil een hulpmiddel ontwikkelen dat helpt om te begrijpen wat een licht verstandelijke beperking is en wat dit voor iemand kan betekenen.

Op ieder moment toegankelijk

Er komt duidelijke, visuele informatie voor volwassenen met de diagnose LVB die voor hen zelf inzichtelijk is om het moment dat zij zelf uitkiezen. Zo zijn ze voor hun informatie minder afhankelijk van een hulpverlener.

Voor volwassenen

Huidige beschikbare informatie is vooral gericht op de problematiek van jongeren met LVB. Voor volwassenen is er nauwelijks digitaal iets te vinden. Els wil met haar idee LVBeeeBeeeee(ert) daar verandering in brengen.

Digitale hulpmiddelen

Binnen Pameijer is er veel aandacht voor digitale innovatie. Zo wordt momenteel gekeken hoe zogenaamde Belevenistafels (een soort i Pads ter grootte van een tafel) kunnen worden ingezet bij de behandeling van mensen met een ernstig meervoudige beperking. Ook het idee van Els zal worden geïntegreerd in de bestaande dienstverlening.

Wilt u meer weten over digitale innovatie binnen Pameijer? Neem dan contact op met Steven Mersch, productontwikkelaar E-ondersteuning.

Vertel het door