gezinshuis Spijkenisse

In gezinshuis Spijkenisse woon je met 4 andere jongens en meisjes en 2 vaste gezinsouders met 3 eigen kinderen. Je hebt je eigen kamer. We ondersteunen je in een veilige en huiselijke omgeving om zo zelfstandig mogelijk te leven. Zo ga je gewoon naar school en heb je misschien een bijbaantje of hobby. Je eet samen en maakt soms leuke uitstapjes met de andere bewoners.

Hoe woon je?

In het gezinshuis woon je met 4 andere jongens en meisjes en 2 vaste gezinsouders met 3 eigen kinderen. Je hebt je eigen kamer. Daar slaap je, maar je kunt er ook in je eentje televisie kijken of gewoon even rustig zitten. De badkamer deel je met de andere kinderen. Het gezin heeft een eigen slaapgedeelte in het huis. Het gezinshuis is een doorgebroken woonhuis: aan het huis is niet te zien dat het anders is dan andere woningen in de straat. Het heeft een tuin met een vijver en er is ook een poes en een hond.

24-uurs begeleiding

OV in de buurt

Park in de buurt

Wifi

Winkels in de buurt

Waar werken we samen aan?

In een veilige en huiselijke omgeving krijg je van je gezinsouders alle zorg die je nodig hebt om je te kunnen ontwikkelen. We ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te leven. Overdag ga je naar school of stage. Daarnaast krijg je hulp bij dingen die je moeilijk vindt. Je leert hoe je met andere mensen omgaat en hoe je zelfstandig problemen kunt oplossen. Zodat je later goed voor jezelf kunt zorgen, zelfstandig of met ondersteuning.

Wat doe je verder?

Overdag ga je naar school of stage. Misschien heb je een bijbaantje of hobby. Zoals kranten bezorgen, sporten of muziek. We koken en eten samen. Soms gaan we op vakantie of maken we een leuk uitstapje, bijvoorbeeld naar de dierentuin of een pretpark.

"Ik kan hier rustig wonen, dat vind ik fijn."

Sandra, bewoner

Wat is het adres en hoe is de wijk?

Het adres is Josephine van Gasterenstraat 3 in Spijkenisse, midden in de wijk Maaswijk. Er is een goede busverbinding naar metrostation Spijkenisse Centrum. Ook zijn er verschillende sportverenigingen en winkels in de buurt en is er veel groen in de omgeving.

Wat is verder belangrijk om te weten?

  • Om te wonen bij Pameijer heb je een indicatie of beschikking nodig.
  • Vanaf 18 jaar betaal je een eigen bijdrage.
  • In het gezinshuis woon je voor langere tijd.
  • Eén keer in de 2 weken zijn de gezinsouders het weekend vrij en ga je (als dit mogelijk is) naar je ouders, of logeren bij familie (of kennissen).  Je ouders kunnen ook  bellen of op bezoek komen. De gezinsouders gaan 5 weken per jaar met het eigen gezin op vakantie. Dan kun je naar familie (of kennissen) of Pameijer zorgt voor vervangende ondersteuning.
  • Pameijer zorgt voor de inrichting van jouw slaapkamer. Deze inrichting blijft eigendom van Pameijer. Natuurlijk kun je ook eigen spullen meenemen om jouw kamer gezellig te maken!

Wonen bij Pameijer?

Wil je meer weten over wonen bij één van onze locaties? Vraag ernaar bij je arrangeur, dit is jouw persoonlijke contactpersoon. Heb je nog geen arrangeur? Bel dan 088-271 00 00, dan bespreken  we samen jouw mogelijkheden.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.