WRAP® - Wellness Recovery Action Plan

Met WRAP® krijgt iemand (meer) grip op zijn leven. In een groep helpen mensen elkaar en wisselen tips en ideeën uit. De deelnemer maakt een persoonlijk plan.

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond - die meer invloed willen krijgen/hebben op hun eigen welzijn/welbevinden.

Ondersteuning

WRAP® (Wellness Recovery Action Plan) is een evidence-based zelfhulpinstru-ment. Tijdens 8 bijeenkomsten van 2 uur leren gemiddeld 7 deelnemers om met dit instrument greep op hun leven te krijgen én te houden. Onder begeleiding van een (ervaringsdeskundige) WRAP®-facilitator. De bijeenkomsten zijn afwisselend online en op locatie (bijeenkomst 2 en 6). Deelnemers gaan aan de slag met 5 onderwerpen: hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun. Ze wisselen ervaringen met elkaar uit. Iedereen schrijft een persoonlijk Wellness Recovery Action Plan. Daarin ligt de focus op wat er nodig is om je dagelijks goed te voelen, het beschrijven van signalen in verschillende stadia als dat (even) niet het geval is en op wat je op zo'n moment zelf kan doen om je welbevinden te vergroten of te behouden.

Resultaat

​Meer zelfredzaamheid en een groter welbevinden. Deelnemers hebben meer inzicht in hun eigen herstelproces en kunnen beter omgaan met hun situatie. Ze beschikken over een hulpmiddel waarmee zij zelf invloed hebben op hun welzijn.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Een leven lang leren voor mensen met een beperking

    Ieder mens heeft recht op zelfontwikkeling en een leven lang leren. Voor mensen met een beperking is dit echter nu (nog) niet vanzelfsprekend. Daarom hebben zes zorgorganisaties het initiatief genomen om de Academie voor Zelfstandigheid door te ontwikkelen tot een coöperatief brandpunt voor talentontwikkeling.

    Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.