WRAP® - Wellness Recovery Action Plan

Met WRAP® krijgt iemand (meer) grip op zijn leven. In een groep helpen mensen elkaar en wisselen tips en ideeën uit. De deelnemer maakt een persoonlijk plan.

Meer grip

WRAP® is een zelfhulpinstrument waardoor mensen weer grip krijgen en houden op hun leven. Het is een groepsgerichte aanpak.

Ervaringen uitwisselen

Tijdens de training wisselen deelnemers ervaringen en tips uit. Daarbij ontdekken mensen in een positieve en veilige context wat voor henzelf werkt en wat niet werkt. De uitkomsten beschrijven de deelnemers zelf in hun persoonlijke Wellness Recovery Action Plan (WRAP®). In het plan ligt de focus op wat iemand nodig heeft om zich dagelijks goed te voelen. En beschrijft de signalen als dat (even) niet het geval is.

Duur

 • WRAP®: 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur.

 • WRAP®-Light: 3 dagdelen van 4 uur (bedoeld voor mensen voor wie het niet mogelijk is om 8 weken lang de bijeenkomsten te bezoeken.)

Doelgroep

 • LVB, VB, GGZ.

 • Ook voor andere kwetsbare mensen. Bijvoorbeeld geselecteerde verzekerden van Stichting Gezond Rotterdam Rijnmond (vrouwen met een bijstandsuitkering). Zij hebben vaak een matige gezondheid en last van psychosociale klachten. Daardoor bezoeken zij regelmatig de huisarts.

Resultaat

Na de training is de zelfredzaamheid van de deelnemers toegenomen en het welbevinden vergroot. De deelnemers krijgen meer inzicht in hun eigen herstelproces en leren beter om te gaan met hun huidige geestelijke situatie.

 

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Ervaring werkt!

  Op 29 juni organiseert Howie the Harp™, de eenjarige opleiding tot ervaringsdeskundige, een feestelijk congres in de Koepelkerk in Arnhem. Aanleiding is het 5 jarig bestaan van de opleiding. Iedereen is van harte welkom!

  Lees verder
 2. Aafje en Pameijer starten Buurtcirkel voor eenzame ouderen

  Door de vergrijzing neemt het aantal ouderen al jaren toe. Ook in Ridderkerk. Hoewel veel mensen op steeds latere leeftijd een actief (sociaal) leven hebben, zien we ook dat de eenzaamheid onder ouderen groeit. Om dit tegen te gaan is Aafje gestart met ‘Buurtcirkel’. Dit is de eerste buurtcirkel in Nederland, gericht op kwetsbare eenzame ouderen.

  Lees verder
 3. Onderzoek onderstreept positief effect Buurtcirkel

  Deelnemers van een Buurtcirkel ervaren een netwerkuitbreiding en een verrijking van hun leven. Dit heeft een positieve invloed op hun emotioneel welbevinden en kan sociaal isolement tegengaan. Ook ontstaat er een vorm van ‘samenredzaamheid’: mensen helpen elkaar. Professionele ondersteuning blijft echter ook nodig. Dit concludeert onderzoeksbureau Risbo in ‘Netwerken in de buurt. Een onderzoek naar het nieuwe zorgconcept Buurtcirkel’.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.