Dinsdag 25 april opende ontwikkelcentrum Metronoom officieel hun nieuwe gymzaal met beweeg- en ontdekhoek. Deze speciale gymzaal is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van stichting DaDa.
Lees verderMet WRAP® krijgt iemand (meer) grip op zijn leven. In een groep helpen mensen elkaar en wisselen tips en ideeën uit. De deelnemer maakt een persoonlijk plan.
Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond - die meer invloed willen krijgen/hebben op hun eigen welzijn/welbevinden.
WRAP® (Wellness Recovery Action Plan) is een evidence-based zelfhulpinstru-ment. Tijdens 8 bijeenkomsten van 2 uur leren gemiddeld 7 deelnemers om met dit instrument greep op hun leven te krijgen én te houden. Onder begeleiding van een (ervaringsdeskundige) WRAP®-facilitator. De bijeenkomsten zijn afwisselend online en op locatie (bijeenkomst 2 en 6). Deelnemers gaan aan de slag met 5 onderwerpen: hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun. Ze wisselen ervaringen met elkaar uit. Iedereen schrijft een persoonlijk Wellness Recovery Action Plan. Daarin ligt de focus op wat er nodig is om je dagelijks goed te voelen, het beschrijven van signalen in verschillende stadia als dat (even) niet het geval is en op wat je op zo'n moment zelf kan doen om je welbevinden te vergroten of te behouden.
Meer zelfredzaamheid en een groter welbevinden. Deelnemers hebben meer inzicht in hun eigen herstelproces en kunnen beter omgaan met hun situatie. Ze beschikken over een hulpmiddel waarmee zij zelf invloed hebben op hun welzijn.
Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.
Vul je postcode in.Vul je vraag of opmerking in. Wij bellen je zo snel mogelijk terug.
Dinsdag 25 april opende ontwikkelcentrum Metronoom officieel hun nieuwe gymzaal met beweeg- en ontdekhoek. Deze speciale gymzaal is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van stichting DaDa.
Lees verderIeder mens heeft recht op zelfontwikkeling en een leven lang leren. Voor mensen met een beperking is dit echter nu (nog) niet vanzelfsprekend. Daarom hebben zes zorgorganisaties het initiatief genomen om de Academie voor Zelfstandigheid door te ontwikkelen tot een coöperatief brandpunt voor talentontwikkeling.
Lees verderWat is de best mogelijke leefomgeving voor ggz-cliënten? Dat was de vraag van Stichting de nieuwe draai bij de start van een campagne in 2018. Wat blijkt? Sociale infrastructuur is essentieel. Ons ondersteuningsconcept Buurtcirkel, winnaar van deze prijsvraag, sluit aan bij vier trends die ten grondslag liggen aan veranderingen in de GGZ.
Lees verder