Weerbaarheidstraining

In deze training leert de deelnemer om zich staande te houden in spanningsvolle omstandigheden. En in verschillende situaties voor zichzelf op te komen.

Assertiviteit

De deelnemer maakt kennis met assertiviteit en het leren herkennen van zijn eigen grenzen. Hij leert vaardigheden om conflicten op een positieve manier te vermijden. En kan zich ‘passief’ fysiek verdedigen zodra praten niet meer helpt. Daarnaast leert de deelnemer om te gaan met zijn eigen boosheid.

Geweldloos

Het doel van de training is deelnemers bewust te maken van de eigen rol en verantwoordelijkheid bij conflicten. Hierdoor kan iemand op een algemeen acceptabele manier conflicten voorkomen. En is hij weerbaar in dreigende situaties. Geweldloze verbale en non-verbale communicatie is altijd het uitgangspunt.

Deze groepstraining is voor minimaal 8 deelnemers. En kan op locatie en/of in de regio gegeven worden.

Duur

8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur.

Doelgroep

LVB, GZ, GGZ.

Resultaat

De deelnemer:

 • Heeft meer zelfvertrouwen.
 • Kan zijn eigen grenzen aangeven.
 • Weet hoe hij op een positieve manier conflicten kan vermijden.
 • Is in staat om op passende wijze om te gaan met zijn agressie/boosheid.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Ervaring werkt!

  Op 29 juni organiseert Howie the Harp™, de eenjarige opleiding tot ervaringsdeskundige, een feestelijk congres in de Koepelkerk in Arnhem. Aanleiding is het 5 jarig bestaan van de opleiding. Iedereen is van harte welkom!

  Lees verder
 2. Onderzoek onderstreept positief effect Buurtcirkel

  Deelnemers van een Buurtcirkel ervaren een netwerkuitbreiding en een verrijking van hun leven. Dit heeft een positieve invloed op hun emotioneel welbevinden en kan sociaal isolement tegengaan. Ook ontstaat er een vorm van ‘samenredzaamheid’: mensen helpen elkaar. Professionele ondersteuning blijft echter ook nodig. Dit concludeert onderzoeksbureau Risbo in ‘Netwerken in de buurt. Een onderzoek naar het nieuwe zorgconcept Buurtcirkel’.

  Lees verder
 3. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

  In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en persoonlijk advies bij schulden- of andere problematiek.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.