Vriendschap en relaties

Deze groepstraining is gericht op het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van vriendschap en relaties.

Voor wie

Voor jeugdigen en volwassenen met een (L)VB die in groepsverband hun kennis en vaardigheden op het gebied van vriendschap en relaties willen vergroten.

Ondersteuning

Deze groepstraining van 7 bijeenkomsten van 2 uur is voor 7 deelnemers, onder begeleiding van een cliënttrainer. De bijeenkomsten zijn afwisselend online en op locatie (bijeenkomst 1, 3 en 5). In principe zijn de groepen gemengd (mannen en vrouwen), op aanvraag en bij voldoende belangstelling kunnen seksespecifieke groepen geoorganiseerd worden.

Het doel is de deelnemers een realistisch beeld te geven van vriendschap en relaties, zodat zij beter in staat zijn om gezonde relaties aan te gaan en te onderhouden. Deelnemers krijgen ruimte om openlijk te praten over hun wensen en gevoelens. Ze vergroten hun kennis van het eigen lichaam, vriendschap en verliefdheid. Ze werken aan hun zelfvertrouwen, leren grenzen aangeven en die van anderen respecteren. De werkvormen zijn divers. Er is ruimte om verhalen uit te wisselen, er zijn actieve oefeningen en spel en er wordt theorie aangeboden. We gebruiken visuele, interactieve en digitale middelen. Deelnemers krijgen na elke bijeenkomst een kleine opdracht om thuis mee te oefenen. Na afloop krijgen deelnemers een certificaat.

Resultaat

Deelnemers weten welke invloed ze zelf hebben op het aangaan en onderhouden van relaties. Ze hebben meer begrip van de verschillen tussen vriendschap en verliefdheid. Ze hebben hun kennis van hun eigen lichaam en hygiëne vergroot. Ze vergroten hun zelfvertrouwen en respecteren grenzen van henzelf en anderen.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Een leven lang leren voor mensen met een beperking

    Ieder mens heeft recht op zelfontwikkeling en een leven lang leren. Voor mensen met een beperking is dit echter nu (nog) niet vanzelfsprekend. Daarom hebben zes zorgorganisaties het initiatief genomen om de Academie voor Zelfstandigheid door te ontwikkelen tot een coöperatief brandpunt voor talentontwikkeling.

    Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.