Toeleiding naar schuldhulpverlening (SHV)

Ondersteuning bij het aanvragen van schuldhulpverlening en het nakomen van afspraken. Het doel is dat iemand in staat is om financieel zelfredzaam te zijn en te blijven.

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond - die problematische schulden hebben en er actief aan willen werken om daar ui te komen.

Ondersteuning

​Om in aanmerking te komen voor schuldhulpverlening is veel voorwerk vereist. Een van onze specialisten en de wooncoach van de cliënt ondersteunen hem bij de aanmelding bij de Kredietbank of een andere instelling voor schuldhulpverlening. Gedurende 3 maanden brengen we iemands financiële situatie in kaart. We verzamelen gegevens, benaderen schuldeisers en dienen de aanvraag in bij de schuldhulpverleningsinstantie. Ook schatten we zo zorgvuldig mogelijk in of iemand - na acceptatie door de instantie - bereid is en in staat lijkt om 3 jaar van een klein budget te leven en geen nieuwe schulden meer te maken.

Resultaat

​De financiële situatie van de cliënt is helder in kaart gebracht. Hij is met een compleet dossier en optimale slagingskans aangemeld bij een instantie voor schuldhulpverlening.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.