Sollicitatietraining

Tijdens deze training leert de deelnemer wat er van hem als werknemer wordt verwacht en wat hij van een werkgever kan verwachten. Hij krijgt inzicht in zijn eigen kwaliteiten en leert zich presenteren.

Voor wie

Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond - met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze zijn al langer op zoek naar werk, hebben teleurstellende ervarin-gen met het vinden van werk of hebben nog weinig gesolliciteerd. Ze willen daarin hun zelfvertrouwen vergroten.

Ondersteuning

De sollicitatietraining is een groepstraining voor 6 deelnemers en bestaat uit 6 bijeen-komsten van 2,5 uur, begeleid door een cliënttrainer.
De deelnemers vergroten hun kennis over hoe je een goede werknemer kunt zijn en wat je van een werkgever kunt verwachten. Ze krijgen inzicht in hun eigen kwalitei-ten, oefenen met het voeren van een sollicitatiegesprek en maken (met hulp) een eigen sollicitatiefilmpje. De training heeft diverse interactieve werkvormen. In twee bijeenkomsten oefenen de deelnemers in een veilige setting met een trainingsacteur. Er is ruimte voor het uitwisselen van ervaringen, van elkaar leren en elkaar verster-ken.

Resultaat

Deelnemers hebben inzicht in eigen competenties en hoe ze deze optimaal kunnen benutten. Ze kunnen met meer zelfvertrouwen een sollicitatieprocedure aangaan en zijn klaar voor het zoeken naar een (betaalde) baan. Ze beschikken over een per-soonlijk filmpje waarmee ze zichzelf kunnen introduceren bij een toekomstige werk-gever.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Eerste radio uitzending Pameijer TV

  We hebben een primeur! Na bijna 50 TV-journaals breidt Pameijer TV haar kanalen uit met radio. Luister mee en laat ons weten wat u er van vindt!

  Lees verder
 2. Opinie: sociale werkplaats niet heropenen, maar versneld sluiten

  De afgelopen weken wordt in de media volop gedebatteerd over de arbeidskansen van mensen met een beperking. VNO-NCW en de SP/PvdA pleiten voor heropening van de sociale werkplaats, omdat er sinds de invoering van de Participatiewet te weinig mensen met een beperking zijn doorgestroomd naar een normale baan. ‘De omgekeerde wereld’, vindt Steven Mersch van Pameijer Werkt. De problemen van 2018 los je niet op met ideeën uit de 19e eeuw’.

  Lees verder
 3. Rotterdam Ahoy verlengt samenwerking met Pameijer

  Sinds vorig jaar zomer worden alle inpandige schilderwerkzaamheden in Rotterdam Ahoy uitgevoerd door een team van Pameijer. De samenwerking verloopt voor beiden succesvol en wordt daarom weer met een jaar voortgezet. Spil in de goede samenwerking is coördinator Richard Dahler, die de cliënten van Pameijer begeleidt in Ahoy. Deze cliënten hebben doorgaans moeite om mee te draaien in de samenleving en geven op deze wijze een belangrijke, positieve bijdrage aan de uitstraling van Ahoy.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.