Sollicitatietraining

Tijdens deze training leert de deelnemer wat er van hem als werknemer wordt verwacht en wat hij van een werkgever kan verwachten. Hij krijgt inzicht in zijn eigen kwaliteiten en leert zich presenteren.

Voor wie

Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond - met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze zijn al langer op zoek naar werk, hebben teleurstellende ervarin-gen met het vinden van werk of hebben nog weinig gesolliciteerd. Ze willen daarin hun zelfvertrouwen vergroten.

Ondersteuning

De sollicitatietraining is een groepstraining voor 6 deelnemers en bestaat uit 6 bijeen-komsten van 2,5 uur, begeleid door een cliënttrainer.
De deelnemers vergroten hun kennis over hoe je een goede werknemer kunt zijn en wat je van een werkgever kunt verwachten. Ze krijgen inzicht in hun eigen kwalitei-ten, oefenen met het voeren van een sollicitatiegesprek en maken (met hulp) een eigen sollicitatiefilmpje. De training heeft diverse interactieve werkvormen. In twee bijeenkomsten oefenen de deelnemers in een veilige setting met een trainingsacteur. Er is ruimte voor het uitwisselen van ervaringen, van elkaar leren en elkaar verster-ken.

Resultaat

Deelnemers hebben inzicht in eigen competenties en hoe ze deze optimaal kunnen benutten. Ze kunnen met meer zelfvertrouwen een sollicitatieprocedure aangaan en zijn klaar voor het zoeken naar een (betaalde) baan. Ze beschikken over een per-soonlijk filmpje waarmee ze zichzelf kunnen introduceren bij een toekomstige werk-gever.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.