Samen een stem

In deze training leren leden van cliëntenraden voor hun mening op te komen. Deelnemers werken aan collectief empowerment om de medezeggenschap effectief uit te oefenen.

Medezeggenschap

Deze training gaat over medezeggenschap en het opkomen voor je mening. Doorgaans gaat het om cliëntenraden van voorzieningen of organisaties, die geen andere vorm van ondersteuning krijgen. Bijvoorbeeld van het LSR (landelijk steunpunt medezeggenschap). Een ervaringsdeskundige met een verstandelijke beperking geeft de training, samen met een co-trainer.

Collectief empowerment

In de bijeenkomsten werken de deelnemers spelenderwijs en met behulp van Participatief drama aan de leerdoelen. Daarbij houden we rekening met het ontwikkelingsniveau van de deelnemers. Deelnemers werken aan collectief empowerment. Zo komen zij samen sterker te staan en oefenen hun medezeggenschap op een effectieve manier uit.

Duur

4 bijeenkomsten van 2 uur.

Doelgroep

Mensen met een verstandelijke beperking in bijvoorbeeld cliëntenraden of andere overlegorganen. Of cliënten die in individuele gesprekken beter voor hun eigen mening willen opkomen.

Resultaat

Cliënten leren overleggen in groepsverband. Ze worden vaardiger in gespreksvoering en het presenteren van hun eigen of gezamenlijke standpunten. Dit maakt hen vaardiger en zelfstandiger. Bij vergaderingen binnen de cliëntenraad, contacten met bijvoorbeeld directie en verwantenraden of individuele (keukentafel)gesprekken.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Pameijer ontwikkelt de ‘Go-Piloot’ tijdens VG Hackathon 2018

  Tijdens de VG Hackathon 2018 ontwikkelde Pameijer de ‘Go-Piloot’: een innovatieve en gebruiksvriendelijke toepassing van reallife data voor het informeren van cliënten over aankomst van speciaal vervoer.

  Lees verder
 2. Ervaring werkt!

  Op 29 juni organiseert Howie the Harp™, de eenjarige opleiding tot ervaringsdeskundige, een feestelijk congres in de Koepelkerk in Arnhem. Aanleiding is het 5 jarig bestaan van de opleiding. Iedereen is van harte welkom!

  Lees verder
 3. Ervaringsdeskundigheid centraal tijdens ‘Meet the Expert’

  Op maandag 12 december gaf +Vijf, onderdeel van Pameijer, presentaties over de kracht van ervaringsdeskundigheid tijdens het festival ‘Meet te Expert’ in Antwerpen.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.