Samen een stem

In deze training leren leden van cliëntenraden voor hun mening op te komen. Deelnemers werken aan collectief empowerment om de medezeggenschap effectief uit te oefenen.

Medezeggenschap

Deze training gaat over medezeggenschap en het opkomen voor je mening. Doorgaans gaat het om cliëntenraden van voorzieningen of organisaties, die geen andere vorm van ondersteuning krijgen. Bijvoorbeeld van het LSR (landelijk steunpunt medezeggenschap). Een ervaringsdeskundige met een verstandelijke beperking geeft de training, samen met een co-trainer.

Collectief empowerment

In de bijeenkomsten werken de deelnemers spelenderwijs en met behulp van Participatief drama aan de leerdoelen. Daarbij houden we rekening met het ontwikkelingsniveau van de deelnemers. Deelnemers werken aan collectief empowerment. Zo komen zij samen sterker te staan en oefenen hun medezeggenschap op een effectieve manier uit.

Duur

4 bijeenkomsten van 2 uur.

Doelgroep

Mensen met een verstandelijke beperking in bijvoorbeeld cliëntenraden of andere overlegorganen. Of cliënten die in individuele gesprekken beter voor hun eigen mening willen opkomen.

Resultaat

Cliënten leren overleggen in groepsverband. Ze worden vaardiger in gespreksvoering en het presenteren van hun eigen of gezamenlijke standpunten. Dit maakt hen vaardiger en zelfstandiger. Bij vergaderingen binnen de cliëntenraad, contacten met bijvoorbeeld directie en verwantenraden of individuele (keukentafel)gesprekken.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Ervaring werkt!

  Op 29 juni organiseert Howie the Harp™, de eenjarige opleiding tot ervaringsdeskundige, een feestelijk congres in de Koepelkerk in Arnhem. Aanleiding is het 5 jarig bestaan van de opleiding. Iedereen is van harte welkom!

  Lees verder
 2. Onderzoek onderstreept positief effect Buurtcirkel

  Deelnemers van een Buurtcirkel ervaren een netwerkuitbreiding en een verrijking van hun leven. Dit heeft een positieve invloed op hun emotioneel welbevinden en kan sociaal isolement tegengaan. Ook ontstaat er een vorm van ‘samenredzaamheid’: mensen helpen elkaar. Professionele ondersteuning blijft echter ook nodig. Dit concludeert onderzoeksbureau Risbo in ‘Netwerken in de buurt. Een onderzoek naar het nieuwe zorgconcept Buurtcirkel’.

  Lees verder
 3. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

  In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en persoonlijk advies bij schulden- of andere problematiek.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.