Samen een stem

In deze training leren leden van cliëntenraden voor hun mening op te komen. Deelnemers werken aan collectief empowerment om de medezeggenschap effectief uit te oefenen.

Medezeggenschap

Deze training gaat over medezeggenschap en het opkomen voor je mening. Doorgaans gaat het om cliëntenraden van voorzieningen of organisaties, die geen andere vorm van ondersteuning krijgen. Bijvoorbeeld van het LSR (landelijk steunpunt medezeggenschap). Een ervaringsdeskundige met een verstandelijke beperking geeft de training, samen met een co-trainer.

Collectief empowerment

In de bijeenkomsten werken de deelnemers spelenderwijs en met behulp van Participatief drama aan de leerdoelen. Daarbij houden we rekening met het ontwikkelingsniveau van de deelnemers. Deelnemers werken aan collectief empowerment. Zo komen zij samen sterker te staan en oefenen hun medezeggenschap op een effectieve manier uit.

Duur

4 bijeenkomsten van 2 uur.

Doelgroep

Mensen met een verstandelijke beperking in bijvoorbeeld cliëntenraden of andere overlegorganen. Of cliënten die in individuele gesprekken beter voor hun eigen mening willen opkomen.

Resultaat

Cliënten leren overleggen in groepsverband. Ze worden vaardiger in gespreksvoering en het presenteren van hun eigen of gezamenlijke standpunten. Dit maakt hen vaardiger en zelfstandiger. Bij vergaderingen binnen de cliëntenraad, contacten met bijvoorbeeld directie en verwantenraden of individuele (keukentafel)gesprekken.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Een leven lang leren voor mensen met een beperking

    Ieder mens heeft recht op zelfontwikkeling en een leven lang leren. Voor mensen met een beperking is dit echter nu (nog) niet vanzelfsprekend. Daarom hebben zes zorgorganisaties het initiatief genomen om de Academie voor Zelfstandigheid door te ontwikkelen tot een coöperatief brandpunt voor talentontwikkeling.

    Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.