Relaties en seksualiteit

Deze groepstraining is gericht op het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van relaties en seksualiteit.

Voor wie

Voor jeugdigen en volwassenen met een (L)VB die in groepsverband hun kennis en vaardigheden op het gebied van relaties en seksualiteit willen vergroten.

Ondersteuning

Deze training van 7 bijeenkomsten van 2 uur is voor 7 deelnemers, onder begeleiding van een cliënttrai-ner. De bijeenkomsten zijn afwisselend online en op locatie (bijeenkomst 1, 5 en 7). In principe zijn de groepen gemengd (mannen en vrouwen), op aanvraag en bij voldoende belangstelling kunnen sekse-specifieke groepen georganiseerd worden


Het doel is de deelnemers een realistisch beeld te geven van relaties en seksualiteit zodat zij beter in staat zijn om gezonde (seksuele) relaties aan te gaan en te onderhouden. Daarnaast leren zij inzicht krijgen in hun eigen seksualiteit en wat dat kan betekenen binnen relaties. Deelnemers krijgen ruimte om openlijk te praten over hun wensen en gevoelens. Ze vergroten hun kennis van het eigen lichaam en eigen seksualiteit. Ze werken aan hun zelfvertrouwen, leren grenzen aangeven en die van anderen res-pecteren. De werkvormen zijn divers. Er is ruimte om verhalen uit te wisselen, er zijn actieve oefeningen en spel en er wordt theorie aangeboden. We gebruiken visuele, interactieve en digitale middelen. Deel-nemers krijgen na elke bijeenkomst een kleine opdracht om thuis mee te oefenen. Na afloop krijgen deelnemers een certificaat.

Resultaat

Deelnemers hebben hun kennis van het hebben van relaties en seks(ualiteit) vergroot. Ze weten welke invloed ze zelf hebben op het aangaan en onderhouden van relaties en seks(ualiteit). Ze hebben meer begrip van hun eigen grenzen en het respecteren van de grenzen van de ander op het gebied van relaties en seksualiteit. Ze vergroten hun zelfvertrouwen.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Een leven lang leren voor mensen met een beperking

    Ieder mens heeft recht op zelfontwikkeling en een leven lang leren. Voor mensen met een beperking is dit echter nu (nog) niet vanzelfsprekend. Daarom hebben zes zorgorganisaties het initiatief genomen om de Academie voor Zelfstandigheid door te ontwikkelen tot een coöperatief brandpunt voor talentontwikkeling.

    Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.