Participatief drama

In deze theatervorm staat dialoog met en actieve participatie van het publiek centraal. Iemand ontdekt de eigen mogelijkheden en kan zich op een andere manier uiten.

Interventiemethode

Participatief drama draagt bij aan de activering en participatie van mensen met een beperking. Het is van oorsprong een theatervorm waarbij dialoog met het publiek centraal staat. En het publiek ook actief participeert. Het is een interventiemethode waarmee mensen in hun kracht komen. En van daaruit (meer) eigen regie voeren en inspraak hebben in hun situatie of positie.

Dialoog

Het is een toegankelijke en doelgerichte manier om op een andere manier de dialoog te voeren. En om de eigen mogelijkheden en een andere manier van uiten te ontdekken. We onderzoeken wat voor deelnemers de beste manier is om belangrijke onderwerpen bij anderen aan te kaarten.

Werkwijze

De deelnemers kaarten een voor hen belangrijk onderwerp aan. Samen onderzoeken de deelnemers hoe iets anders kan. Voorbeelden van thema’s zijn:

 • opvoeden

 • een ruzie oplossen

 • omgaan met schulden

 • omgaan met verslaving

 

De deelnemers maken moeilijke situaties inzichtelijk. Zij krijgen de mogelijkheid om een situatie anders te benaderen of te veranderen. Plezier en beweging staan centraal.

Doelgroep

 • Mensen met een (lichte) verstandelijk beperking (18+).

 • GGZ en MO extramuraal.

 • Langdurige GGZ.

 • Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Resultaat

Deelnemers hebben een positiever zelfbeeld en krijgen meer zelfvertrouwen. Ze zijn in staat om gedachten en ideeën over te brengen naar anderen. Ze ontwikkelen zich op verschillende vlakken en voeren meer eigen regie.

Duur

6 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Ervaring werkt!

  Op 29 juni organiseert Howie the Harp™, de eenjarige opleiding tot ervaringsdeskundige, een feestelijk congres in de Koepelkerk in Arnhem. Aanleiding is het 5 jarig bestaan van de opleiding. Iedereen is van harte welkom!

  Lees verder
 2. Onderzoek onderstreept positief effect Buurtcirkel

  Deelnemers van een Buurtcirkel ervaren een netwerkuitbreiding en een verrijking van hun leven. Dit heeft een positieve invloed op hun emotioneel welbevinden en kan sociaal isolement tegengaan. Ook ontstaat er een vorm van ‘samenredzaamheid’: mensen helpen elkaar. Professionele ondersteuning blijft echter ook nodig. Dit concludeert onderzoeksbureau Risbo in ‘Netwerken in de buurt. Een onderzoek naar het nieuwe zorgconcept Buurtcirkel’.

  Lees verder
 3. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

  In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en persoonlijk advies bij schulden- of andere problematiek.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.