Participatief drama

In deze theatervorm staat dialoog met en actieve participatie van het publiek centraal. Iemand ontdekt de eigen mogelijkheden en kan zich op een andere manier uiten.

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond - die actiever willen worden en meer mee willen doen.

Ondersteuning

​Deze interventiemethode van 6 bijeenkomsten van 2 uur in theatervorm is voor minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers, onder begeleiding van een (ervaringsdeskundige) trainer. Dialoog met en actieve participatie van het publiek staan centraal. Deze interventiemethode ondersteunt mensen om in hun kracht komen. Van daaruit kunnen zij (meer) de eigen regie voeren en (meer) inspraak hebben in hun situatie of positie. Deelnemers leren een onderwerp ter sprake te brengen, verbaal en non-verbaal. Ze onderzoeken samen methodisch naar onderwerpen die ze belangrijk vinden, bijvoorbeeld situaties over opvoeden, een baan vinden of omgaan met schulden of verslaving. Moeilijke situaties worden ter plekke inzichtelijk gemaakt, waarna deelnemers met theaterspel samen kijken en oefenen hoe ze die anders kunnen benaderen of veranderen. Plezier en beweging staan centraal.

Resultaat

​Deelnemers hebben een positiever zelfbeeld, meer zelfvertrouwen en kunnen gedachten en ideeën overbrengen naar anderen. Ze ontwikkelen zich op verschillende vlakken en kunnen meer de eigen regie voeren.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Een leven lang leren voor mensen met een beperking

    Ieder mens heeft recht op zelfontwikkeling en een leven lang leren. Voor mensen met een beperking is dit echter nu (nog) niet vanzelfsprekend. Daarom hebben zes zorgorganisaties het initiatief genomen om de Academie voor Zelfstandigheid door te ontwikkelen tot een coöperatief brandpunt voor talentontwikkeling.

    Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.