Opleiding Howie the Harp

Tijdens deze opleiding werkt de deelnemer aan zijn persoonlijke ontwikkeling. Hij leert hoe hij zijn ervaring als cliënt in de psychiatrie en/of verslavingszorg kan inzetten om anderen professioneel te ondersteunen.

Persoonlijke kracht

Het eerste half jaar leert de deelnemer om persoonlijke kracht te benoemen en in te zetten. En krijgt inzicht in het Nederlandse zorgsysteem en actuele opvattingen in de psychiatrie. Hij ontwikkelt de beroepsvaardigheden van een ervaringsdeskundige. In het tweede half jaar voert de deelnemer op een werklocatie taken uit die horen bij een ervaringsdeskundige. Hij krijgt begeleiding vanuit de werklocatie.

Certificaat

Na afloop van de opleiding ontvangt de deelnemer een certificaat (met uitstroomadvies) als ervaringsdeskundige. Met dit certificaat kan hij solliciteren op vacatures als ervaringsdeskundige. Of kiezen voor een reguliere vervolgtraining, bijvoorbeeld om een MBO-diploma te halen.

Duur

1 jaar (fulltime).

Doelgroep

Mensen met cliëntervaring in de psychiatrie en/of verslavingszorg, die ver gevorderd zijn in hun herstelproces:

 • GGZ en MO extramuraal

 • Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Resultaat

Deelnemer kan zijn ervaring als cliënt in de psychiatrie en/of verslavingszorg inzetten om anderen professioneel te ondersteunen.

Nog vragen?

Meer informatie kunt u vinden via www.howietheharp.nl.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Een leven lang leren voor mensen met een beperking

  Ieder mens heeft recht op zelfontwikkeling en een leven lang leren. Voor mensen met een beperking is dit echter nu (nog) niet vanzelfsprekend. Daarom hebben zes zorgorganisaties het initiatief genomen om de Academie voor Zelfstandigheid door te ontwikkelen tot een coöperatief brandpunt voor talentontwikkeling.

  Lees verder
 2. Vier trends die de GGZ veranderen

  Wat is de best mogelijke leefomgeving voor ggz-cliënten? Dat was de vraag van Stichting de nieuwe draai bij de start van een campagne in 2018. Wat blijkt? Sociale infrastructuur is essentieel. Ons ondersteuningsconcept Buurtcirkel, winnaar van deze prijsvraag, sluit aan bij vier trends die ten grondslag liggen aan veranderingen in de GGZ.

  Lees verder
 3. Dagbehandeling op het Multifunctioneel Centrum

  Sommige jongeren met een licht verstandelijke beperking lopen vast in het (speciaal) voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld door hun beperking. Of door problemen bij hen thuis. Onze dagbehandeling op het Multifunctioneel Centrum helpt jongeren zich sociaal-emotioneel te ontwikkelen en voorkomt achteruitgang en uitval.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.