Opleiding Howie the Harp

Tijdens deze opleiding werkt de deelnemer aan zijn persoonlijke ontwikkeling. Hij leert hoe hij zijn ervaring als cliënt in de psychiatrie en/of verslavingszorg kan inzetten om anderen professioneel te ondersteunen.

Persoonlijke kracht

Het eerste half jaar leert de deelnemer om persoonlijke kracht te benoemen en in te zetten. En krijgt inzicht in het Nederlandse zorgsysteem en actuele opvattingen in de psychiatrie. Hij ontwikkelt de beroepsvaardigheden van een ervaringsdeskundige. In het tweede half jaar voert de deelnemer op een werklocatie taken uit die horen bij een ervaringsdeskundige. Hij krijgt begeleiding vanuit de werklocatie.

Certificaat

Na afloop van de opleiding ontvangt de deelnemer een certificaat (met uitstroomadvies) als ervaringsdeskundige. Met dit certificaat kan hij solliciteren op vacatures als ervaringsdeskundige. Of kiezen voor een reguliere vervolgtraining, bijvoorbeeld om een MBO-diploma te halen.

Duur

1 jaar (fulltime).

Doelgroep

Mensen met cliëntervaring in de psychiatrie en/of verslavingszorg, die ver gevorderd zijn in hun herstelproces:

 • GGZ en MO extramuraal

 • Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Resultaat

Deelnemer kan zijn ervaring als cliënt in de psychiatrie en/of verslavingszorg inzetten om anderen professioneel te ondersteunen.

Nog vragen?

Meer informatie kunt u vinden via www.howietheharp.nl.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Triadekaart ondersteunt samenwerking cliënt, ondersteuner en verwant

  Een goede samenwerking tussen cliënt, ondersteuner én verwant is belangrijk bij de ontwikkeling of het herstel van cliënten. De Triadekaart helpt om afspraken te maken die passen bij de specifieke situatie van de cliënt en zijn naasten. Het creëert begrip voor elkaars behoefte.

  Lees verder
 2. 3.000 euro voor Sophia Kinderziekenhuis

  Tijdens het jaarlijkse Lichtjesdiner van het Sophia Kinderziekenhuis werd een schilderij van Laan Irodjojo van Atelier Herenplaats geveild voor 3.000 euro. De opbrengst van de veiling, geleid door Alexander Pechtold, is bestemd voor onderzoek naar de ontwikkeling van de hersenen van te vroeg geboren kinderen met ernstige aangeboren afwijkingen.

  Lees verder
 3. Ervaringsdeskundigheid centraal tijdens ‘Meet the Expert’

  Op maandag 12 december gaf +Vijf, onderdeel van Pameijer, presentaties over de kracht van ervaringsdeskundigheid tijdens het festival ‘Meet te Expert’ in Antwerpen.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.