Ontwikkelen doe je zelf

Met deze training krijgen mensen met een verstandelijke beperking een realistisch beeld van zichzelf. En activeert de eigen regie en eigen kracht.

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB - die actief en doelgericht willen werken aan hun eigen ontwikkeling.

Ondersteuning

​Deze training van 6 bijeenkomsten van 5 uur is voor gemiddeld 8 deelnemers per groep, onder begeleiding van 2 trainers waarvan 1 een ervaringsdeskundige (L)VB is. Vooraf vindt een individueel intakegesprek plaats zodat de trainers rekening kunnen houden met ieders vragen en ontwikkelingsniveau. De training is een combinatie van spelvormen, oefeningen en theorie en gaat over alle levensterreinen, zoals wonen, werken en vrije tijd. Deelnemers gaan in elke bijeenkomst aan de slag met 1 onderwerp: eigen regie, talenten en vaardigheden, omgaan met emoties, samenwerken, je grenzen aangeven en omgaan met feedback. In de laatste bijeenkomst geven deelnemers een eigen eindpresentatie aan een zelfgekozen publiek. Na afloop krijgen deelnemers een certificaat.

Resultaat

​De training activeert de eigen regie en eigen kracht in (nieuwe) situaties die zich in het dagelijks leven voordoen. Deelnemers hebben een realistischer beeld van hoe ze op anderen kunnen overkomen. Zo kunnen ze beter aan anderen uitleggen hoe ze zich willen ontwikkelen.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Een leven lang leren voor mensen met een beperking

    Ieder mens heeft recht op zelfontwikkeling en een leven lang leren. Voor mensen met een beperking is dit echter nu (nog) niet vanzelfsprekend. Daarom hebben zes zorgorganisaties het initiatief genomen om de Academie voor Zelfstandigheid door te ontwikkelen tot een coöperatief brandpunt voor talentontwikkeling.

    Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.