Ontwikkelen doe je zelf

Met deze training krijgen mensen met een verstandelijke beperking een realistisch beeld van zichzelf. En activeert de eigen regie en eigen kracht.

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB - die actief en doelgericht willen werken aan hun eigen ontwikkeling.

Ondersteuning

​Deze training van 6 bijeenkomsten van 5 uur is voor gemiddeld 8 deelnemers per groep, onder begeleiding van 2 trainers waarvan 1 een ervaringsdeskundige (L)VB is. Vooraf vindt een individueel intakegesprek plaats zodat de trainers rekening kunnen houden met ieders vragen en ontwikkelingsniveau. De training is een combinatie van spelvormen, oefeningen en theorie en gaat over alle levensterreinen, zoals wonen, werken en vrije tijd. Deelnemers gaan in elke bijeenkomst aan de slag met 1 onderwerp: eigen regie, talenten en vaardigheden, omgaan met emoties, samenwerken, je grenzen aangeven en omgaan met feedback. In de laatste bijeenkomst geven deelnemers een eigen eindpresentatie aan een zelfgekozen publiek. Na afloop krijgen deelnemers een certificaat.

Resultaat

​De training activeert de eigen regie en eigen kracht in (nieuwe) situaties die zich in het dagelijks leven voordoen. Deelnemers hebben een realistischer beeld van hoe ze op anderen kunnen overkomen. Zo kunnen ze beter aan anderen uitleggen hoe ze zich willen ontwikkelen.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Housing First doorbreekt vicieuze cirkel

  Sinds 2017 werkt Mozaïk, onderdeel van Pameijer, aan het Housing First project in Bergen op Zoom. In dit project krijgen langdurig daklozen een woning aangeboden in combinatie met verplichte ondersteuning. Hoofddoel is het creëren van rust en stabiliteit, zodat perspectief op herstel ontstaat.

  Lees verder
 2. Convenant GGZ

  Voor mensen die (langdurig) in een klinische setting hebben doorgebracht, is de overstap naar zelfstandig wonen groot. Daarom hebben we met Parnassia en GGZ Delfland afspraken gemaakt, waarbij behandeling en begeleiding zo goed mogelijk op elkaar aansluiten.

  Lees verder
 3. Pameijer Werkt wint innovatieprijs West-Brabant

  Op donderdag 15 november won Pameijer Werkt de innovatieprijs West-Brabant. De D6-gemeenten (waaronder Roosendaal) roemen onze aanpak om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen naar passend werk. Met de innovatiebonus kunnen we nu ook mensen in West-Brabant helpen.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.