Ontwikkelen doe je zelf

Met deze training krijgen mensen met een verstandelijke beperking een realistisch beeld van zichzelf. En activeert de eigen regie en eigen kracht.

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB - die actief en doelgericht willen werken aan hun eigen ontwikkeling.

Ondersteuning

​Deze training van 6 bijeenkomsten van 5 uur is voor gemiddeld 8 deelnemers per groep, onder begeleiding van 2 trainers waarvan 1 een ervaringsdeskundige (L)VB is. Vooraf vindt een individueel intakegesprek plaats zodat de trainers rekening kunnen houden met ieders vragen en ontwikkelingsniveau. De training is een combinatie van spelvormen, oefeningen en theorie en gaat over alle levensterreinen, zoals wonen, werken en vrije tijd. Deelnemers gaan in elke bijeenkomst aan de slag met 1 onderwerp: eigen regie, talenten en vaardigheden, omgaan met emoties, samenwerken, je grenzen aangeven en omgaan met feedback. In de laatste bijeenkomst geven deelnemers een eigen eindpresentatie aan een zelfgekozen publiek. Na afloop krijgen deelnemers een certificaat.

Resultaat

​De training activeert de eigen regie en eigen kracht in (nieuwe) situaties die zich in het dagelijks leven voordoen. Deelnemers hebben een realistischer beeld van hoe ze op anderen kunnen overkomen. Zo kunnen ze beter aan anderen uitleggen hoe ze zich willen ontwikkelen.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Ook leuk om te lezen

 1. Pameijer ontwikkelt de ‘Go-Piloot’ tijdens VG Hackathon 2018

  Tijdens de VG Hackathon 2018 ontwikkelde Pameijer de ‘Go-Piloot’: een innovatieve en gebruiksvriendelijke toepassing van reallife data voor het informeren van cliënten over aankomst van speciaal vervoer.

  Lees verder
 2. Ervaring werkt!

  Op 29 juni organiseert Howie the Harp™, de eenjarige opleiding tot ervaringsdeskundige, een feestelijk congres in de Koepelkerk in Arnhem. Aanleiding is het 5 jarig bestaan van de opleiding. Iedereen is van harte welkom!

  Lees verder
 3. Onderzoek onderstreept positief effect Buurtcirkel

  Deelnemers van een Buurtcirkel ervaren een netwerkuitbreiding en een verrijking van hun leven. Dit heeft een positieve invloed op hun emotioneel welbevinden en kan sociaal isolement tegengaan. Ook ontstaat er een vorm van ‘samenredzaamheid’: mensen helpen elkaar. Professionele ondersteuning blijft echter ook nodig. Dit concludeert onderzoeksbureau Risbo in ‘Netwerken in de buurt. Een onderzoek naar het nieuwe zorgconcept Buurtcirkel’.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.