Ontwikkelen doe je samen

Met deze training krijgen mensen met een verstandelijke beperking een realistisch beeld van hun levensloop. En activeert de eigen regie en eigen kracht.

Deze groepstraining is een vervolg op ‘Ontwikkelen doe je zelf’. De training helpt mensen met een verstandelijke beperking een realistisch beeld te krijgen van hun levensloop en de mensen die daarin een rol spelen.

 • Wie heb ik nodig in mijn leven?

 • Wat kan mijn netwerk mij bieden en ik hen?

 

Zich staande houden

Deelnemers zijn hierdoor beter in staat om aan anderen uit te leggen wie en wat zij nodig hebben in hun leven om zich staande te houden in de maatschappij. En wat zij zelf kunnen betekenen. Deelnemers gaan aan de slag met:

 • inclusie

 • actief luisteren

 • vragen stellen

 • een ervaringsverhaal

 • het eigen netwerk in kaart brengen

 • een eindpresentatie

 

VB-ervaringsdeskundige

De training is een combinatie van spel, oefeningen en theorie. Bij de training is een ervaringsdeskundige met een verstandelijke beperking één van de co-trainers. De training houdt rekening met het ontwikkelingsniveau van de deelnemers. Afhankelijk van de vraag kan de training ook uit losse modules bestaan.

Duur

Intake: 3 uur.

6 wekelijkse bijeenkomsten van 5 uur.

 

Doelgroep

Mensen met een (lichte) verstandelijke beperking.

 

Resultaat

De training activeert de eigen regie en eigen kracht in (nieuwe) situaties die zich voordoen in het dagelijks leven.

 

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Ervaring werkt!

  Op 29 juni organiseert Howie the Harp™, de eenjarige opleiding tot ervaringsdeskundige, een feestelijk congres in de Koepelkerk in Arnhem. Aanleiding is het 5 jarig bestaan van de opleiding. Iedereen is van harte welkom!

  Lees verder
 2. Onderzoek onderstreept positief effect Buurtcirkel

  Deelnemers van een Buurtcirkel ervaren een netwerkuitbreiding en een verrijking van hun leven. Dit heeft een positieve invloed op hun emotioneel welbevinden en kan sociaal isolement tegengaan. Ook ontstaat er een vorm van ‘samenredzaamheid’: mensen helpen elkaar. Professionele ondersteuning blijft echter ook nodig. Dit concludeert onderzoeksbureau Risbo in ‘Netwerken in de buurt. Een onderzoek naar het nieuwe zorgconcept Buurtcirkel’.

  Lees verder
 3. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

  In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en persoonlijk advies bij schulden- of andere problematiek.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.