Leefstijl en vitaliteit

Deze groepstraining is gericht op beweging, mentale vitaliteit, verzorging en gezondheid, zelfredzaamheid, levensritme en sociaal netwerk.

Voor wie

Voor volwassenen - GGZ en/of verslavingsachtergrond -  die in beweging willen komen, beter in hun vel willen zitten en voor zichzelf willen zorgen

Ondersteuning

​Een groep van gemiddeld 12 deelnemers komt 8 weken lang in een trainingsgroep bijeen. De bijeenkomsten duren 3 uur en hebben steeds een thema zoals: beweging, mentaal vitaal, verzorging en gezondheid, zelfredzaamheid, levensritme en sociaal netwerk. De theorie en oefeningen zijn laagdrempelig en speels. Ze worden zoveel mogelijk afgestemd op de behoeften en interesses van de deelnemers en de doelen die zij willen bereiken. Het leerklimaat is krachtgericht: met kleine stappen een ontwikkeling in gang zetten. De nadruk ligt op het ontdekken van kwaliteiten en het vieren van successen. De training wordt gefaciliteerd door ervaringsdeskundigen.

Resultaat

​Na afloop is de deelnemer zich bewust van zijn leefstijl en -ritme en weet welke verbeteringen hij kan toepassen. Zijn zelfvertrouwen en vermogen om met tegenslagen om te gaan is gegroeid door succeservaringen. Hij heeft zijn netwerk uitgebreid en een stap verder gemaakt naar deelnemen aan de samenleving.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Triadekaart ondersteunt samenwerking cliënt, ondersteuner en verwant

  Een goede samenwerking tussen cliënt, ondersteuner én verwant is belangrijk bij de ontwikkeling of het herstel van cliënten. De Triadekaart helpt om afspraken te maken die passen bij de specifieke situatie van de cliënt en zijn naasten. Het creëert begrip voor elkaars behoefte.

  Lees verder
 2. Ervaringsdeskundigheid centraal tijdens ‘Meet the Expert’

  Op maandag 12 december gaf +Vijf, onderdeel van Pameijer, presentaties over de kracht van ervaringsdeskundigheid tijdens het festival ‘Meet te Expert’ in Antwerpen.

  Lees verder
 3. Start opleiding tot ervaringsdeskundige voor professionals

  Steeds meer medewerkers in de zorg die zelf ervaring hebben als cliënt in de GGZ willen deze ervaring professioneel in leren zetten. Zo kunnen ze cliënten vanuit een ander perspectief ondersteunen.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.