Leefstijl en vitaliteit

Deze groepstraining is gericht op beweging, mentale vitaliteit, verzorging en gezondheid, zelfredzaamheid, levensritme en sociaal netwerk.

Voor wie

Voor volwassenen - GGZ en/of verslavingsachtergrond -  die in beweging willen komen, beter in hun vel willen zitten en voor zichzelf willen zorgen

Ondersteuning

Een groep van gemiddeld 7 deelnemers komt 8 weken lang in een trainingsgroep bijeen, afwisselend online of op de locatie (bijeenkomst 1, 5 en 8). De bijeenkom-sten duren 2,5 uur en hebben steeds een thema zoals: beweging, mentaal vitaal, verzorging en gezondheid, zelfredzaamheid, levensritme en sociaal netwerk. De theorie en oefeningen zijn laagdrempelig en speels. Ze worden zoveel mogelijk af-gestemd op de behoeften en interesses van de deelnemers en de doelen die zij wil-len bereiken. Het leerklimaat is krachtgericht: met kleine stappen een ontwikkeling in gang zetten. De nadruk ligt op het ontdekken van kwaliteiten en het vieren van successen. De training wordt gefaciliteerd door ervaringsdeskundigen.

Resultaat

​Na afloop is de deelnemer zich bewust van zijn leefstijl en -ritme en weet welke verbeteringen hij kan toepassen. Zijn zelfvertrouwen en vermogen om met tegenslagen om te gaan is gegroeid door succeservaringen. Hij heeft zijn netwerk uitgebreid en een stap verder gemaakt naar deelnemen aan de samenleving.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Een leven lang leren voor mensen met een beperking

  Ieder mens heeft recht op zelfontwikkeling en een leven lang leren. Voor mensen met een beperking is dit echter nu (nog) niet vanzelfsprekend. Daarom hebben zes zorgorganisaties het initiatief genomen om de Academie voor Zelfstandigheid door te ontwikkelen tot een coöperatief brandpunt voor talentontwikkeling.

  Lees verder
 2. Vier trends die de GGZ veranderen

  Wat is de best mogelijke leefomgeving voor ggz-cliënten? Dat was de vraag van Stichting de nieuwe draai bij de start van een campagne in 2018. Wat blijkt? Sociale infrastructuur is essentieel. Ons ondersteuningsconcept Buurtcirkel, winnaar van deze prijsvraag, sluit aan bij vier trends die ten grondslag liggen aan veranderingen in de GGZ.

  Lees verder
 3. Dagbehandeling op het Multifunctioneel Centrum

  Sommige jongeren met een licht verstandelijke beperking lopen vast in het (speciaal) voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld door hun beperking. Of door problemen bij hen thuis. Onze dagbehandeling op het Multifunctioneel Centrum helpt jongeren zich sociaal-emotioneel te ontwikkelen en voorkomt achteruitgang en uitval.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.