Kwartiermaken voor herstel

Iemand trekt een aantal maanden op met een ervaringsdeskundig. Tijdens de gesprekken werkt de cliënt aan herstel en eigen regie. Het geeft hoop en motivatie.

Voor wie

​Voor volwassenen - GGZ en/of verslavingsachtergrond - die actief en doelgericht willen werken aan hun herstel. Bijzonder geschikt voor overgangssituaties, bijvoorbeeld als iemand op een wachtlijst staat voor ondersteuning, gaat verhuizen of (weer) gaat werken.

Ondersteuning

​Een individueel traject van 7 tot 26 weken met wekelijks een afspraak van 1,5 uur met een ervaringsdeskundige. Hij luistert en denkt mee, versterkt hoop en motivatie en is een rolmodel dat kan bemoedigen. De ondersteuning is gericht op herstel en eigen regie en sluit aan op iemands voorkeur en tempo. Het gaat bijvoorbeeld om weer actief worden, werken aan een dagritme of uitbreiden van het sociaal netwerk. De plek van ondersteuning kan variëren: bij iemand thuis of samen eropuit om bijvoorbeeld (de omgeving van) een toekomstige woonplek te verkennen. Aan het eind van het traject onderzoekt de ervaringsdeskundige met de cliënt - en zo nodig met de arrangeur - de behoefte aan en mogelijkheden voor verdere herstelondersteuning.

Resultaat

​Begrip en steun van en identificatie met de ervaringsdeskundige, waardoor het herstelproces in werking treedt. Deelnemers zetten stappen op weg naar (meer) zelfredzaamheid en gewenste sociale rollen. Ze blijven tijdens het wachten/in de overgangsfase actief en zijn beter voorbereid op een eventuele nieuwe situatie.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Housing First doorbreekt vicieuze cirkel

  Sinds 2017 werkt Mozaïk, onderdeel van Pameijer, aan het Housing First project in Bergen op Zoom. In dit project krijgen langdurig daklozen een woning aangeboden in combinatie met verplichte ondersteuning. Hoofddoel is het creëren van rust en stabiliteit, zodat perspectief op herstel ontstaat.

  Lees verder
 2. Convenant GGZ

  Voor mensen die (langdurig) in een klinische setting hebben doorgebracht, is de overstap naar zelfstandig wonen groot. Daarom hebben we met Parnassia en GGZ Delfland afspraken gemaakt, waarbij behandeling en begeleiding zo goed mogelijk op elkaar aansluiten.

  Lees verder
 3. Pameijer Werkt wint innovatieprijs West-Brabant

  Op donderdag 15 november won Pameijer Werkt de innovatieprijs West-Brabant. De D6-gemeenten (waaronder Roosendaal) roemen onze aanpak om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen naar passend werk. Met de innovatiebonus kunnen we nu ook mensen in West-Brabant helpen.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.