In beweging komen

In deze training begeleidt een sportcoach de deelnemer naar verschillende manieren van bewegen. Het uiteindelijke doel is activering: daadwerkelijk in beweging komen, regelmaat opbouwen en er plezier in hebben.

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond - die weinig tot geen lichamelijke activiteiten hebben en moeite hebben met het (weer) in beweging te komen.

Ondersteuning

​Een sportcoach begeleidt iemand 2 uur per week, 13 tot 26 weken lang. Het programma is laagdrempelig, heeft een lage intensiteit zodat het voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is en kan onder andere bestaan uit: wandelen, hardlopen, sport en spel, fitness, zwemmen en waterontspanning. De sportcoach kijkt hierbij altijd naar iemands persoonlijke situatie en mogelijkheden. Sport en beweging zijn zowel middel als doel. Het uiteindelijke doel is activering van de deelnemer: daadwerkelijk in beweging komen, regelmaat opbouwen en er plezier in hebben. Een optioneel nevendoel is meer zelfvertrouwen krijgen in je eigen lichaamservaring, bijvoorbeeld als iemand medicijnen gebruikt of overgewicht heeft.

Resultaat

Meer conditie, bewegingsritme en regelmaat en meer lichamelijk zelfvertrouwen. Het heeft ook een positieve invloed op gedrag en lichamelijke motoriek. De afstand tot de samenleving en/of arbeidsmarkt is kleiner. Zo nodig is de deelnemer gekoppeld aan een vrijwilliger of vereniging.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Housing First doorbreekt vicieuze cirkel

  Sinds 2017 werkt Mozaïk, onderdeel van Pameijer, aan het Housing First project in Bergen op Zoom. In dit project krijgen langdurig daklozen een woning aangeboden in combinatie met verplichte ondersteuning. Hoofddoel is het creëren van rust en stabiliteit, zodat perspectief op herstel ontstaat.

  Lees verder
 2. Convenant GGZ

  Voor mensen die (langdurig) in een klinische setting hebben doorgebracht, is de overstap naar zelfstandig wonen groot. Daarom hebben we met Parnassia en GGZ Delfland afspraken gemaakt, waarbij behandeling en begeleiding zo goed mogelijk op elkaar aansluiten.

  Lees verder
 3. Pameijer Werkt wint innovatieprijs West-Brabant

  Op donderdag 15 november won Pameijer Werkt de innovatieprijs West-Brabant. De D6-gemeenten (waaronder Roosendaal) roemen onze aanpak om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen naar passend werk. Met de innovatiebonus kunnen we nu ook mensen in West-Brabant helpen.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.