In beweging komen

In deze training begeleidt een sportcoach de deelnemer naar verschillende manieren van bewegen. Het uiteindelijke doel is activering: daadwerkelijk in beweging komen, regelmaat opbouwen en er plezier in hebben.

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond - die weinig tot geen lichamelijke activiteiten hebben en moeite hebben met het (weer) in beweging te komen.

Ondersteuning

​Een sportcoach begeleidt iemand 2 uur per week, 13 tot 26 weken lang. Het programma is laagdrempelig, heeft een lage intensiteit zodat het voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is en kan onder andere bestaan uit: wandelen, hardlopen, sport en spel, fitness, zwemmen en waterontspanning. De sportcoach kijkt hierbij altijd naar iemands persoonlijke situatie en mogelijkheden. Sport en beweging zijn zowel middel als doel. Het uiteindelijke doel is activering van de deelnemer: daadwerkelijk in beweging komen, regelmaat opbouwen en er plezier in hebben. Een optioneel nevendoel is meer zelfvertrouwen krijgen in je eigen lichaamservaring, bijvoorbeeld als iemand medicijnen gebruikt of overgewicht heeft.

Resultaat

Meer conditie, bewegingsritme en regelmaat en meer lichamelijk zelfvertrouwen. Het heeft ook een positieve invloed op gedrag en lichamelijke motoriek. De afstand tot de samenleving en/of arbeidsmarkt is kleiner. Zo nodig is de deelnemer gekoppeld aan een vrijwilliger of vereniging.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Ervaringsdeskundigheid centraal tijdens ‘Meet the Expert’

  Op maandag 12 december gaf +Vijf, onderdeel van Pameijer, presentaties over de kracht van ervaringsdeskundigheid tijdens het festival ‘Meet te Expert’ in Antwerpen.

  Lees verder
 2. Start opleiding tot ervaringsdeskundige voor professionals

  Steeds meer medewerkers in de zorg die zelf ervaring hebben als cliënt in de GGZ willen deze ervaring professioneel in leren zetten. Zo kunnen ze cliënten vanuit een ander perspectief ondersteunen.

  Lees verder
 3. Pameijer test robotkat

  Robotkat Orange Tabby is sinds november 2015 in de Verenigde Staten op de markt en door Pameijer naar Nederland gehaald. Het doel is het stimuleren van contact en het uitlokken van actie-reactie bij kinderen met een ernstige meervoudige beperking.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.