In beweging komen

In deze training begeleidt een sportcoach de deelnemer naar verschillende manieren van bewegen. Het uiteindelijke doel is activering: daadwerkelijk in beweging komen, regelmaat opbouwen en er plezier in hebben.

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond - die weinig tot geen lichamelijke activiteiten hebben en moeite hebben met het (weer) in beweging te komen.

Ondersteuning

​Een sportcoach begeleidt iemand 2 uur per week, 13 tot 26 weken lang. Het programma is laagdrempelig, heeft een lage intensiteit zodat het voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is en kan onder andere bestaan uit: wandelen, hardlopen, sport en spel, fitness, zwemmen en waterontspanning. De sportcoach kijkt hierbij altijd naar iemands persoonlijke situatie en mogelijkheden. Sport en beweging zijn zowel middel als doel. Het uiteindelijke doel is activering van de deelnemer: daadwerkelijk in beweging komen, regelmaat opbouwen en er plezier in hebben. Een optioneel nevendoel is meer zelfvertrouwen krijgen in je eigen lichaamservaring, bijvoorbeeld als iemand medicijnen gebruikt of overgewicht heeft.

Resultaat

Meer conditie, bewegingsritme en regelmaat en meer lichamelijk zelfvertrouwen. Het heeft ook een positieve invloed op gedrag en lichamelijke motoriek. De afstand tot de samenleving en/of arbeidsmarkt is kleiner. Zo nodig is de deelnemer gekoppeld aan een vrijwilliger of vereniging.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Pameijer ontwikkelt de ‘Go-Piloot’ tijdens VG Hackathon 2018

  Tijdens de VG Hackathon 2018 ontwikkelde Pameijer de ‘Go-Piloot’: een innovatieve en gebruiksvriendelijke toepassing van reallife data voor het informeren van cliënten over aankomst van speciaal vervoer.

  Lees verder
 2. Ervaring werkt!

  Op 29 juni organiseert Howie the Harp™, de eenjarige opleiding tot ervaringsdeskundige, een feestelijk congres in de Koepelkerk in Arnhem. Aanleiding is het 5 jarig bestaan van de opleiding. Iedereen is van harte welkom!

  Lees verder
 3. Ervaringsdeskundigheid centraal tijdens ‘Meet the Expert’

  Op maandag 12 december gaf +Vijf, onderdeel van Pameijer, presentaties over de kracht van ervaringsdeskundigheid tijdens het festival ‘Meet te Expert’ in Antwerpen.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.