In beweging komen

In deze training begeleidt een sportcoach de deelnemer naar verschillende manieren van bewegen. Het uiteindelijke doel is activering: daadwerkelijk in beweging komen, regelmaat opbouwen en er plezier in hebben.

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB, GGZ en/of verslavingsachtergrond - die weinig tot geen lichamelijke activiteiten hebben en moeite hebben met het (weer) in beweging te komen.

Ondersteuning

​Een sportcoach begeleidt iemand 2 uur per week, 13 tot 26 weken lang. Het programma is laagdrempelig, heeft een lage intensiteit zodat het voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is en kan onder andere bestaan uit: wandelen, hardlopen, sport en spel, fitness, zwemmen en waterontspanning. De sportcoach kijkt hierbij altijd naar iemands persoonlijke situatie en mogelijkheden. Sport en beweging zijn zowel middel als doel. Het uiteindelijke doel is activering van de deelnemer: daadwerkelijk in beweging komen, regelmaat opbouwen en er plezier in hebben. Een optioneel nevendoel is meer zelfvertrouwen krijgen in je eigen lichaamservaring, bijvoorbeeld als iemand medicijnen gebruikt of overgewicht heeft.

Resultaat

Meer conditie, bewegingsritme en regelmaat en meer lichamelijk zelfvertrouwen. Het heeft ook een positieve invloed op gedrag en lichamelijke motoriek. De afstand tot de samenleving en/of arbeidsmarkt is kleiner. Zo nodig is de deelnemer gekoppeld aan een vrijwilliger of vereniging.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Een leven lang leren voor mensen met een beperking

    Ieder mens heeft recht op zelfontwikkeling en een leven lang leren. Voor mensen met een beperking is dit echter nu (nog) niet vanzelfsprekend. Daarom hebben zes zorgorganisaties het initiatief genomen om de Academie voor Zelfstandigheid door te ontwikkelen tot een coöperatief brandpunt voor talentontwikkeling.

    Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.