Herstelwerkgroep

In een zelfhulpgroep werken mensen aan hun herstel en uitbreiding van het sociale netwerk. Deelnemers wisselen ervaringen en tips uit. Het helpt om zelfstandiger te leven.

Zelfhulpgroep

Een Herstelwerkgroep/ontwikkelgroep is een laagdrempelige zelfhulpgroep. Deelnemers werken aan hun herstel en uitbreiding van het sociale netwerk. Ze maken kennis met ‘empowerment’ (psychiatrie en VB), ‘herstel’ (psychiatrie) en ‘ontwikkeling’ (VB).

Onderwerpen

Er zijn algemene herstelwerkgroepen. Daarin komen naast een aantal vaste onderwerpen, ook zelfgekozen onderwerpen aan bod zoals:

 • (vrijwilligers)werk,

 • het ontwikkelen van kwaliteiten,

 • hoe houd ik mijn huis op orde,

 • hoe ga ik met mijn geld om en

 • het contact met de hulpverlener.

   

Daarnaast zijn er specifieke themagroepen mogelijk. Bijvoorbeeld over seksualiteit, verslaving of ouder worden. De focus is bij alle groepen gericht op zelfredzaamheid, herstel/ontwikkeling en inspiratie.

Duur

12 bijeenkomsten van 2 uur gedurende 3 maanden.

Doelgroep

 • GGZ (herstel)

 • VB (ontwikkeling)

 

Resultaat

Deelnemers vergroten hun ervaringskennis vanuit een perspectief van herstel of ontwikkeling en wisselen ervaringen uit. De zelfredzaamheid van mensen neemt toe.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Ervaring werkt!

  Op 29 juni organiseert Howie the Harp™, de eenjarige opleiding tot ervaringsdeskundige, een feestelijk congres in de Koepelkerk in Arnhem. Aanleiding is het 5 jarig bestaan van de opleiding. Iedereen is van harte welkom!

  Lees verder
 2. Onderzoek onderstreept positief effect Buurtcirkel

  Deelnemers van een Buurtcirkel ervaren een netwerkuitbreiding en een verrijking van hun leven. Dit heeft een positieve invloed op hun emotioneel welbevinden en kan sociaal isolement tegengaan. Ook ontstaat er een vorm van ‘samenredzaamheid’: mensen helpen elkaar. Professionele ondersteuning blijft echter ook nodig. Dit concludeert onderzoeksbureau Risbo in ‘Netwerken in de buurt. Een onderzoek naar het nieuwe zorgconcept Buurtcirkel’.

  Lees verder
 3. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

  In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en persoonlijk advies bij schulden- of andere problematiek.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.