Herstelwerkgroep

In een zelfhulpgroep werken mensen aan hun herstel en uitbreiding van het sociale netwerk. Deelnemers wisselen ervaringen en tips uit. Het helpt om zelfstandiger te leven.

Voor wie

​Voor volwassen - GGZ en/of verslavingsachtergrond - die actief willen werken aan hun herstel.

Ondersteuning

​Deze laagdrempelige zelfhulpgroep bestaat uit circa 5 tot 10 deelnemers. De groep komt 12 weken lang 2 uur per week bij elkaar onder begeleiding van een ervaringsdeskundige die als een gelijke gesprekspartner meedoet. Deelnemers werken aan hun herstel en uitbreiding van hun sociale netwerk, maken kennis met begrippen als empowerment en wisselen ideeën en ervaringen uit. Er zijn algemene herstelwerkgroepen waarin vaste en zelfgekozen onderwerpen aan bod komen, zoals (vrijwilligers)werk, huishouden, omgaan met geld of samenwerken met hulpverleners. En bij voldoende belangstelling zijn er thema-groepen over bijvoorbeeld seksualiteit, seksuele diversiteit, verslaving of ouder worden. De focus ligt altijd op zelfredzaamheid, herstel, ontwikkeling en inspiratie.

Resultaat

​Deelnemers leren en ervaren dat herstel mogelijk is en hoe ze daar aan kunnen werken. Door het delen van ervaringen krijgen ze inzicht in zichzelf en hoe ze zelf de regie kunnen pakken.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Ervaringsdeskundigheid centraal tijdens ‘Meet the Expert’

  Op maandag 12 december gaf +Vijf, onderdeel van Pameijer, presentaties over de kracht van ervaringsdeskundigheid tijdens het festival ‘Meet te Expert’ in Antwerpen.

  Lees verder
 2. Start opleiding tot ervaringsdeskundige voor professionals

  Steeds meer medewerkers in de zorg die zelf ervaring hebben als cliënt in de GGZ willen deze ervaring professioneel in leren zetten. Zo kunnen ze cliënten vanuit een ander perspectief ondersteunen.

  Lees verder
 3. Pameijer test robotkat

  Robotkat Orange Tabby is sinds november 2015 in de Verenigde Staten op de markt en door Pameijer naar Nederland gehaald. Het doel is het stimuleren van contact en het uitlokken van actie-reactie bij kinderen met een ernstige meervoudige beperking.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.