Herstelwerkgroep

In een zelfhulpgroep werken mensen aan hun herstel en uitbreiding van het sociale netwerk. Deelnemers wisselen ervaringen en tips uit. Het helpt om zelfstandiger te leven.

Voor wie

​Voor volwassen - GGZ en/of verslavingsachtergrond - die actief willen werken aan hun herstel.

Ondersteuning

​Deze laagdrempelige zelfhulpgroep bestaat uit circa 5 tot 10 deelnemers. De groep komt 12 weken lang 2 uur per week bij elkaar onder begeleiding van een ervaringsdeskundige die als een gelijke gesprekspartner meedoet. Deelnemers werken aan hun herstel en uitbreiding van hun sociale netwerk, maken kennis met begrippen als empowerment en wisselen ideeën en ervaringen uit. Er zijn algemene herstelwerkgroepen waarin vaste en zelfgekozen onderwerpen aan bod komen, zoals (vrijwilligers)werk, huishouden, omgaan met geld of samenwerken met hulpverleners. En bij voldoende belangstelling zijn er thema-groepen over bijvoorbeeld seksualiteit, seksuele diversiteit, verslaving of ouder worden. De focus ligt altijd op zelfredzaamheid, herstel, ontwikkeling en inspiratie.

Resultaat

​Deelnemers leren en ervaren dat herstel mogelijk is en hoe ze daar aan kunnen werken. Door het delen van ervaringen krijgen ze inzicht in zichzelf en hoe ze zelf de regie kunnen pakken.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

  1. Een leven lang leren voor mensen met een beperking

    Ieder mens heeft recht op zelfontwikkeling en een leven lang leren. Voor mensen met een beperking is dit echter nu (nog) niet vanzelfsprekend. Daarom hebben zes zorgorganisaties het initiatief genomen om de Academie voor Zelfstandigheid door te ontwikkelen tot een coöperatief brandpunt voor talentontwikkeling.

    Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.