Herstel en empowerment

Deze groepstraining heeft een belangrijk effect op de herstelvariabelen hoop, empowerment en zelfvertrouwen.

Voor wie

​Voor volwassenen - GGZ en/of verslavingsachtergrond -  die hun eigen kracht (weer) willen ervaren en meer grip op hun leven willen krijgen,

Ondersteuning

​​Een groep van gemiddeld 12 deelnemers komt 8 weken lang in een trainingsgroep bijeen. De bijeenkomsten duren 3 uur en hebben steeds een thema zoals: je eigen verhaal, herstel en veerkracht, weerbaarheid, eigen kracht, omgaan met geld en  grip op je leven. De theorie en oefeningen zijn laagdrempelig en speels. Ze worden zoveel mogelijk afgestemd op de behoeften en interesses van de deelnemers en op de doelen die zij willen bereiken. Het leerklimaat is krachtgericht: met kleine stappen een ontwikkeling in gang zetten. De nadruk ligt op het ontdekken van kwaliteiten en het vieren van successen. De training wordt gefaciliteerd door ervaringsdeskundigen.

Resultaat

​Na de training snappen deelnemers beter waarom ze de dingen doen zoals ze doen. Ze hebben inzicht in wat hen een goed gevoel of juist een rot gevoel geeft. Ze kunnen beter voor zichzelf opkomen. Ze weten  waar ze goed in zijn en hoe ze dit kunnen gebruiken om zich sterker  te voelen.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Ook leuk om te lezen

 1. Triadekaart ondersteunt samenwerking cliënt, ondersteuner en verwant

  Een goede samenwerking tussen cliënt, ondersteuner én verwant is belangrijk bij de ontwikkeling of het herstel van cliënten. De Triadekaart helpt om afspraken te maken die passen bij de specifieke situatie van de cliënt en zijn naasten. Het creëert begrip voor elkaars behoefte.

  Lees verder
 2. Ervaringsdeskundigheid centraal tijdens ‘Meet the Expert’

  Op maandag 12 december gaf +Vijf, onderdeel van Pameijer, presentaties over de kracht van ervaringsdeskundigheid tijdens het festival ‘Meet te Expert’ in Antwerpen.

  Lees verder
 3. Start opleiding tot ervaringsdeskundige voor professionals

  Steeds meer medewerkers in de zorg die zelf ervaring hebben als cliënt in de GGZ willen deze ervaring professioneel in leren zetten. Zo kunnen ze cliënten vanuit een ander perspectief ondersteunen.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.