Familiesupportgroep

In een groep wisselen verwanten van cliënten ervaringsverhalen en tips uit. Het helpt hen bij het hervinden van de eigen kracht.

Voor wie

​Voor mantelzorgers die langdurig zorgen voor een familielid of naaste - (L)VB en GGZ en of verslavingsachtergrond.

Ondersteuning

​Een Familiesupportgroep bestaat uit een intake en 6 bijeenkomsten van een groep van 8 tot 10 mantelzorgers, verspreid over een half jaar, met begeleiding van een familie-ervaringsdeskundige. Dat is iemand die zelf ook mantelzorger is (geweest). In de supportgroep is veel ruimte voor het onderling uitwisselen van ervaringen en tips. Er is aandacht voor thema's als hoop, (h)erkenning, acceptatie, rouw, verwachtingen en beeldvorming. Ook het verbeteren van de samenwerking en communicatie binnen de triade cliënt-verwant-ondersteuner komt aan de orde. Mede omdat de deelnemer ervaart niet de enige te zijn die iets lastig vindt, helpt een familiesupportgroep bij het proces van acceptatie, verwerking en omgaan met de beperking van de cliënt en het leven met elkaar.

Resultaat

​De mantelzorger leert zijn eigen behoefte of hulpvraag beter formuleren en krijgt meer zelfvertrouwen. Dit versterkt het welzijn van mantelzorger én cliënt en de samenwerking tussen informele en formele ondersteuning.

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

  1. Betere samenwerking met mantelzorgers

    Betrokkenheid van mantelzorgers is voor veel cliënten belangrijk bij hun ontwikkeling en herstel. Het maakt dat zij zich extra gesteund voelen in hun eigen proces. Daarom maakt Pameijer zich sterk voor een goede samenwerking met mantelzorgers. En deelt zij haar ervaringen met andere professionals binnen de zorg.

    Lees verder
  2. Pameijer test robotkat

    Robotkat Orange Tabby is sinds november 2015 in de Verenigde Staten op de markt en door Pameijer naar Nederland gehaald. Het doel is het stimuleren van contact en het uitlokken van actie-reactie bij kinderen met een ernstige meervoudige beperking.

    Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.