Familiesupportgroep

In een groep wisselen verwanten van cliënten ervaringsverhalen en tips uit. Het helpt hen bij het hervinden van de eigen kracht.

Voor wie

​Voor mantelzorgers die langdurig zorgen voor een familielid of naaste - (L)VB en GGZ en of verslavingsachtergrond.

Ondersteuning

​Een Familiesupportgroep bestaat uit een intake en 6 bijeenkomsten van een groep van 8 tot 10 mantelzorgers, verspreid over een half jaar, met begeleiding van een familie-ervaringsdeskundige. Dat is iemand die zelf ook mantelzorger is (geweest). In de supportgroep is veel ruimte voor het onderling uitwisselen van ervaringen en tips. Er is aandacht voor thema's als hoop, (h)erkenning, acceptatie, rouw, verwachtingen en beeldvorming. Ook het verbeteren van de samenwerking en communicatie binnen de triade cliënt-verwant-ondersteuner komt aan de orde. Mede omdat de deelnemer ervaart niet de enige te zijn die iets lastig vindt, helpt een familiesupportgroep bij het proces van acceptatie, verwerking en omgaan met de beperking van de cliënt en het leven met elkaar.

Resultaat

​De mantelzorger leert zijn eigen behoefte of hulpvraag beter formuleren en krijgt meer zelfvertrouwen. Dit versterkt het welzijn van mantelzorger én cliënt en de samenwerking tussen informele en formele ondersteuning.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.