Familie - ervaringsdeskundigheid

Het delen van ervaringen met de familie-ervaringsdeskundige helpt bij de acceptatie. En bij het omgaan met de beperking van de cliënt. Het verbetert het welzijn van de familie en de cliënt.

Voor wie

​Voor mantelzorgers die langdurig zorgen voor een familielid of naaste - (L)VB en GGZ en/of verslavingsachtergrond.

Ondersteuning

​Familie-ervaringsdeskundigheid bestaat uit een intake en 6 individuele gesprekken van 1 uur met een familie-ervaringsdeskundige: iemand die zelf ook mantelzorger is (geweest) en weet hoe het is. Het doel van de ondersteuning is het welzijn van de mantelzorger en zijn naaste - die cliënt bij ons is - te verbeteren en de samenwerking tussen mantelzorger, cliënt en begeleider te versterken. De mantelzorger wordt gehoord en krijgt een gezicht in de ondersteuning. Dit helpt bij het proces van acceptatie, verwerking en omgaan met de beperking van de cliënt en het leven met elkaar.

Resultaat

​De mantelzorger leert zijn eigen behoefte of hulpvraag beter formuleren en krijgt meer zelfvertrouwen. Dit versterkt het welzijn van mantelzorger én cliënt en de samenwerking tussen informele en formele ondersteuning.

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

  1. Betere samenwerking met mantelzorgers

    Betrokkenheid van mantelzorgers is voor veel cliënten belangrijk bij hun ontwikkeling en herstel. Het maakt dat zij zich extra gesteund voelen in hun eigen proces. Daarom maakt Pameijer zich sterk voor een goede samenwerking met mantelzorgers. En deelt zij haar ervaringen met andere professionals binnen de zorg.

    Lees verder
  2. Pameijer test robotkat

    Robotkat Orange Tabby is sinds november 2015 in de Verenigde Staten op de markt en door Pameijer naar Nederland gehaald. Het doel is het stimuleren van contact en het uitlokken van actie-reactie bij kinderen met een ernstige meervoudige beperking.

    Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.