Budgetteren

Ondersteuning waardoor de iemand financieel zelfredzaam wordt en blijft. Een geordende financiële administratie zonder hulp van een bewindvoerder.

Voor wie

​Voor volwassenen - (L)VB en GGZ en/of verslavingsachtergrond - met een redelijk stabiele financiële situatie die wel om aandacht vraagt.

Ondersteuning

​Afhankelijk van iemands persoonlijke situatie ondersteunt de wooncoach bij de inventarisatie van en inzicht in inkomsten en uitgaven, werken aan een geordende administratie, overzicht in openstaande rekeningen, betalingsregelingen treffen en je er aan houden en rondkomen met wat je hebt. De wooncoach werkt waar mogelijk aan de financiële zelfredzaamheid van de cliënt, zodat die zijn budget zelf leert beheren. De cliënt blijft zelf verantwoordelijk voor het op tijd betalen van rekeningen, het aanvragen van toeslagen of de belastingaangifte. De wooncoach ondersteunt gemiddeld 1 uur per week voor minimaal 12 weken en zo lang als nodig is.

Resultaat

​De cliënt heeft overzicht in zijn financiële situatie. En kan zo zelfstandig mogelijk omgaan met zijn geld. Eventuele nieuwe schulden worden waar mogelijk voorkomen.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Vul je postcode in.

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.