Beschermd plus werken

Iemand participeert zoveel mogelijk in de samenleving door het doen van werkzaamheden in de buurt. Of op de Beschermd plus-locatie. Er is continue ondersteuning. Het biedt veiligheid en vastigheid tijdens de dag.

Continue ondersteuning

Beschermd Plus werken is voor mensen met een bovengemiddelde verzorgings- en begeleidingsbehoefte op het gebied van meervoudig complexe handicaps (MCG), gedragsregulering en autisme. Zij hebben vaak dubbele diagnoses, zoals een verstandelijke beperking met autisme en aanverwante stoornissen en lichamelijke zintuiglijke beperkingen.

Veiligheid en vastigheid

Mensen doen werkzaamheden voor wijkbewoners én wijkpartners (zoals de woningbouwvereniging). Ze doen bijvoorbeeld boodschappen of houden de buitenruimte schoon. Een ander deel van het werk wordt uitgevoerd op de Beschermd Plus-locatie. Deze locatie biedt veiligheid en vastigheid tijdens de dag. Zo nodig schakelen we ook een behandelcoördinator of fysiotherapeut in. We verruimen stapsgewijs iemands wereld buiten de muren van de Beschermd Plus-locatie.

Duur

Tot 5 jaar.

Doelgroep

 • LVB (18+) en VB
 • GGZ en MO extramuraal
 • Langdurige GGZ
 • Mensen met een relatief grote afstand tot de arbeidsmarkt (fase 3 of 4, fase b)

Resultaat 

De cliënt participeert zoveel mogelijk in de samenleving door het doen van werkzaamheden in de buurt. Er is continue ondersteuning. De cliënt heeft een zinvolle dagbesteding en/of heeft onbetaald werk. De mantelzorger is ontlast en kan de intensieve zorg langer volhouden.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Rotterdam Ahoy verlengt samenwerking met Pameijer

  Sinds vorig jaar zomer worden alle inpandige schilderwerkzaamheden in Rotterdam Ahoy uitgevoerd door een team van Pameijer. De samenwerking verloopt voor beiden succesvol en wordt daarom weer met een jaar voortgezet. Spil in de goede samenwerking is coördinator Richard Dahler, die de cliënten van Pameijer begeleidt in Ahoy. Deze cliënten hebben doorgaans moeite om mee te draaien in de samenleving en geven op deze wijze een belangrijke, positieve bijdrage aan de uitstraling van Ahoy.

  Lees verder
 2. Jubileum boek Atelier Herenplaats te koop!

  Een bijzonder cadeau voor iedereen die geïnteresseerd is in Outsider Art.

  Lees verder
 3. Pameijer en Buurtwerk werken samen voor breed aanbod aan activiteiten in Prins-Alexander

  Op maandag 26 juni ondertekenden Pameijer en Buurtwerk een samenwerkingsovereenkomst in Prins-Alexander.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.