Herstellen doe je zelf

Deze training heeft een belangrijk effect op de herstelvariabelen hoop, empowerment en zelfvertrouwen.

Voor wie

​Voor volwassenen - GGZ en/of verslavingsachtergrond- die actief en doelgericht willen werken aan hun herstel.

Ondersteuning

​Deze evidence based training bestaat uit 12 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur en is voor 6 tot 10 deelnemers per groep, onder begeleiding van 2 ervaringsdeskundige trainers. Het gaat over thema's die te maken hebben met herstel, zoals doelen stellen en sociale steun krijgen. Deelnemers krijgen theoretische informatie, reflecteren, wisselen ervaringen uit en oefenen met vaardigheden. De kracht van de training is dat mensen met allerlei psychische kwetsbaaheden bij elkaar zitten. De focus ligt daardoor niet meer op iemands beperking, maar juist op maatschappelijk herstel en hoe deelnemers dit kunnen bereiken. Na afloop krijgen deelnemers een certificaat.

Resultaat

​Uit onderzoek blijkt dat hoop, empowerment en zelfvertrouwen toenemen, ongeacht de beperking of fase van herstel. Deelnemers ontdekken hun eigen kracht en mogelijkheden om van daaruit stappen te zetten naar (meer) zelfredzaamheid en het oppakken van (meer) gewenste sociale rollen.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je advies? Bel of mail gerust. Of laat je door ons bellen of mailen.

Ook leuk om te lezen

 1. Housing First doorbreekt vicieuze cirkel

  Sinds 2017 werkt Mozaïk, onderdeel van Pameijer, aan het Housing First project in Bergen op Zoom. In dit project krijgen langdurig daklozen een woning aangeboden in combinatie met verplichte ondersteuning. Hoofddoel is het creëren van rust en stabiliteit, zodat perspectief op herstel ontstaat.

  Lees verder
 2. Convenant GGZ

  Voor mensen die (langdurig) in een klinische setting hebben doorgebracht, is de overstap naar zelfstandig wonen groot. Daarom hebben we met Parnassia en GGZ Delfland afspraken gemaakt, waarbij behandeling en begeleiding zo goed mogelijk op elkaar aansluiten.

  Lees verder
 3. Pameijer ontwikkelt de ‘Go-Piloot’ tijdens VG Hackathon 2018

  Tijdens de VG Hackathon 2018 ontwikkelde Pameijer de ‘Go-Piloot’: een innovatieve en gebruiksvriendelijke toepassing van reallife data voor het informeren van cliënten over aankomst van speciaal vervoer.

  Lees verder

Hou mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.