Herstellen doe je zelf

Deze training heeft een belangrijk effect op de herstelvariabelen hoop, empowerment en zelfvertrouwen.

Veilige omgeving

In deze groepstraining wisselen deelnemers in een veilige omgeving ervaringen uit en oefenen vaardigheden. Dit gebeurt onder leiding van 2 getrainde ervaringsdeskundige cursusleiders. Centraal staan thema's die te maken hebben met herstel. Zoals doelen stellen en het krijgen van sociale steun.

Belangrijke herstelvariabelen

De training is effectief en wetenschappelijk bewezen. Het heeft een veelbetekenend effect op de belangrijke herstelvariabelen hoop, empowerment en zelfvertrouwen. Het effect is zichtbaar bij mensen in verschillende fasen van herstel en met verschillende aandoeningen.

Uit de patiëntenrol

De kracht van de training is dat mensen met allerlei diagnoses bij elkaar zijn. De focus ligt daardoor niet meer op de ziekte, maar op maatschappelijk herstel. Mensen met een chronische ziekte krijgen allemaal te maken met dezelfde problemen. Eerst is er een ontwrichtende periode. Dan volgt een transitiefase waarin iemand de ziekte moet inbedden in het leven. In deze fase moet iemand ook uit de patiëntenrol komen. Verhalen van anderen helpen daarbij.

Duur

12 bijeenkomsten van 2 uur gedurende 3 maanden.

Doelgroep

Mensen met een psychische of psychiatrische beperking en/of verslavingsproblematiek die eraan toe zijn om aan hun eigen herstel te gaan werken. En daarvoor hun eigen verantwoordelijkheid nemen.

Resultaat

De deelnemers ontdekken hun eigen kracht en mogelijkheden. Van daaruit kan iemand op eigen wijze en in eigen tempo stappen zetten op weg naar (meer)zelfredzaamheid. En de gewenste sociale rollen weer oppakken.

Vul je postcode of adres in en vind Pameijer bij jou in de buurt.

Ondersteuning

Doelgroep

Neem contact op

Wilt u contact met uw accountmanager voor uw gemeente? Vul de postcode in.

010 - 271 00 00

Ook leuk om te lezen

 1. Ervaring werkt!

  Op 29 juni organiseert Howie the Harp™, de eenjarige opleiding tot ervaringsdeskundige, een feestelijk congres in de Koepelkerk in Arnhem. Aanleiding is het 5 jarig bestaan van de opleiding. Iedereen is van harte welkom!

  Lees verder
 2. Onderzoek onderstreept positief effect Buurtcirkel

  Deelnemers van een Buurtcirkel ervaren een netwerkuitbreiding en een verrijking van hun leven. Dit heeft een positieve invloed op hun emotioneel welbevinden en kan sociaal isolement tegengaan. Ook ontstaat er een vorm van ‘samenredzaamheid’: mensen helpen elkaar. Professionele ondersteuning blijft echter ook nodig. Dit concludeert onderzoeksbureau Risbo in ‘Netwerken in de buurt. Een onderzoek naar het nieuwe zorgconcept Buurtcirkel’.

  Lees verder
 3. Pameijer opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

  In de week van 13 tot en met 18 maart opent Pameijer haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat Pameijer doet in de buurt. Van wonen en werken met ondersteuning tot ruimte voor ontmoeting en persoonlijk advies bij schulden- of andere problematiek.

  Lees verder

Houd mij op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van veranderingen in de zorg
en ander nieuws over Pameijer.